Hissig Jobs hjelper Lenovo

Hissig Jobs hjelper Lenovo

Lenovo takker Steve Jobs temperament for egen Kina-suksess

Kinas største pc-produsent, Lenovo, har Steve Jobs beryktede temperament å takke for at Apple ikke har gjort noen store investeringer i Kina. Det sier Lenovos konsernsjef, Liu Chuanzhi, i et intervju med Financial Times.

- Det er heldig for oss at Steve Jobs har et så dårlig humør og ikke bryr seg om det kinesiske markedet. Hadde Apple lagt ned like mye energi på kinesiske forbrukere som vi gjør - så ville vi hatt et problem, sier Liu Chuanzhi til Financial Times.

Bekrefter uttalelsen

En talsmann for Lenovo bekrefter Liu Chuanzhis uttalelse, men påpeker at kommentaren ble gjort under en middag og var mer av personlig karakter.

Apple har ikke offisielt gått ut med sine salgstall i Kina, men basert på noen av selskapets kvartalsrapporter er det mulig å få en pekepinn.

I perioden mellom oktober 2009 til mars 2010 økte Apple sitt enhetssalg i Asia (unntatt Japan) med 61 prosent til 651 000 enheter solgt. Det gjør Asia til Apples raskest voksende marked.

Small in China

Når det gjelder nettoinntekter ble disse i løpet av samme periode 3,7 milliarder dollar. Det er fortsatt en liten prosentandel i forhold til Nord-Amerika hvor tilsvarende tall er var 11,1 milliarder dollar.

Apple har er imidlertid i gang med langsomt å bryte seg inn i det kinesiske markedet. I 2008 åpnet selskapet sin første butikk i forbindelse med OL. I fjor begynte selskapet å selge Iphone offisielt sammen med den lokale operatøren China Unicom, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Mobile Enheter