Høydepunkter fra OS X Yosemite

Høydepunkter fra OS X Yosemite

Se denne videoen med fem av de heteste nyhetene.

Så du WWDC 2014-åpningstalen?

Den over to timer lange seansen var spekket med detaljer - her kan du se en demonstrasjon av fem OS X Yosemite-favoritter.

Tim Cook og co presenterte det nye Mac-operativsystemet OS X Yosemite, arvtakeren til Mavericks, samt iOS 8 for iPhone og iPad. I tillegg var det mye fokus på bakenforliggende rammeverk og infrastrukturer som HealthKit, HomeKit, iCloud Drive og Swift - Apples nye programmeringsspråk.

Et sentralt konsept Apple nå lanserer for å senke tersklen mellom skrivebord og mobilitet er en teknologi kalt Continuity. Informasjon man har aktiv i Safari eller Mail kan enkelt overføres fra Mac-en til iPhone - eller vise versa. Det hele skjer over Bluetooth LE.

I tillegg kan tekstmeldinger fra ordinære mobiler også videresendes til Mac-en eller andre iOS-enheter som en iPad. Og så virker endelig den trådløse filoverførings-teknologien AirDrop mellom Mac og mobile enheter!

iOS X Yosemite er nå ute i beta-versjon for registrerte utviklere med AppleID (du kan også søke om å få delta i programmet som ikke-utvikler), og blant de mange nye funksjonene som blir tligjengelige til høsten for oss andre finner vi:

  • Tekst-meldinger / SMS gjennom iMessages-appen
  • Telefonanrop fra Mac-en
  • AirDrop mellom Mac-er og iOS-enheter
  • Handoff (Continuity)
  • Smarte Spotlight-søk

Se videoen nedenfor. Via 9to5Mac

Mobile Enheter