Høyteknologisk musefelle

Høyteknologisk musefelle

Denne fella sørger for human avlivning med gass og sender sms-varsel når musa er død.

Å jakte husmus med ost og klappfelle tilhører fortiden. Om det er opp til Rentokil skal skadedyrene nå tas av dage med gass og sensorer.

Selskapets vidunderfelle kalles Radar, som er en forkortelse for Rodent Activated Detection And Riddance unit.

Radar er utformet som en liten tunnel som skal minne om musens naturlige miljøer. Den kan plasseres der hvor mus ferdes, for eksempel langs en vegg på loftet eller i kjelleren.

Fellen avgir en form for kjemisk matlukt som skal lure musen til å krype inn i tunnelen. Det musen ikke oppdager er at fellen har et gulv med følsomme sensorer. Disse reagerer på vekt og forsegler tunnelen med en dør straks musen er innenfor.

Og det er nå Radar-fellen begynner å bli virkelig kul. Så fort døren smetter på plass åpnes en liten gasstank med kulldioksid som tar livet av musen innen 20 sekunder.

Når jobben er gjort sørger fellens integrerte gsm-modul for at det genereres en sms til eieren som forteller om fangsten. Om du ikke tar deg råd til et eget mobilabonnent for musefellen vil også en blinkende lampe indikere at det er mus i fella.

Rentokil har vunnet en innovasjonspris for sin nyskapende musefelle og trolig vil også dyrevernerne sette pris på fellens effektive avlivningsmetode.

Du kan lese mer om Radar her.

Mobile Enheter