HP vil ha Webos i alle sine pc-er

HP vil ha Webos i alle sine pc-er

Skal kjøre sammen med Windows, og gi brukerne et utvidet grensesnitt.

HP fikk Webos med på kjøpet da de slukte Palm i fjor. Opprinnelig var dette være et lite ressurskrevende operativsystem for mobiltelefoner og skrivere. For en måned siden ble det klart at Webos også skal kjøre på nettbrettet Touchpad, som lanseres til sommeren.

Men ikke nok med det. Nå er det klart at Webos også skal inn i alle bærbare og stasjonære pc-er fra HP i løpet av neste år, ifølge toppsjef Leo Apotheker, som letter på sløret i et intervju med Bloomberg, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Uklar utforming

Apotheker hevder Webos vil kjøre sammen med Windows, og at hensikten er at produktene til HP skal skille seg fra konkurrentene.

- Du bygger en massiv plattform, sier Apotheker.

Detaljene om hvordan pc-ene blir med Webos er noe uklare. Teknologisjef Phil McKinney i HP snakker om at Windows får et utvidet grensesnitt med Webos på plass. Det er med andre ord verken snakk om virtualisering eller valg mellom operativsystemer ved oppstart.

Basert på Linux

Utfordringen ser ut vil å være at Webos må gi brukeren en reell merverdi uten at den oppleves som et ressurskrevende skall til Windows. Om den oppfattes som et unødvendig tillegg, vil den fort bli avinstallert. Egne apps laget for Webos har vist nye måter å tenke seg brukergrensesnitt og tjenesteintegrering.

Webos er basert på Linux, men er proprietær i sin nåværende form.

Mobile Enheter