Huawei melder rekordomsetning

Huawei melder rekordomsetning

Det eneste området med moderat vekst er nettverksleveringer.

Nettverksgiganten omsatte for 239 milliarder kroner (239 milliarder yuan) og fikk 21 milliarder kroner* i resultat. Dette viser ferske, reviderte tall.

Veksten totalt er 8,5 prosent målt mot året før.

Når tre milliarder

Selskapet peker på gode globale trender, adoptering av nye trender i teknologi og kommunikasjon og deres egen satsing på å drive forsking og utvikling kloden rundt.

- Huawei nådde i all vesentlighet alle mål for virksomheten i 2013. Vi har aldri før vært så tett integrert i verdensmarkedet som nå. Vi har rullet ut våre teknologier i 170 land og regioner og gir nettkjenning til over tre milliarder mennesker, sier Eric Xu, fungerende konsernsjef i Huawei til nyhetstjenesten til Computerworld.

Fordelt på forretningsområder er levering av nettverk til teleoperatører den største biten. Der omsatt de for 166,5 milliarder kroner. Veksten var på «bare» fire prosent målt mot året før.

Virksomhetene er interessert

Forretningsområdet store virksomheter hadde en vekst på 32,4 prosent og nådde 15,5 milliarder kroner. Forbrukersalg endte på 57 milliarder kroner, opp 17,8 prosent.

Fordelingen mellom hjemmemarkedet Kina og resten av verden endte med at en tredjedel av salget, 84 milliarder eller 36 prosent, gikk hjem. Resten er internasjonale inntekter.

Huawei er også voldsomt fornøyd med at de investerer massivt i forsking og utvikling. 31 milliarder kroner gikk med til dette i 2013, eller 12,8 prosent av omsetningen.

* En kinesisk yuan er 96 norske øre.

Les om:

Mobile Enheter