IBM med mobil BI-satsing

IBM med mobil BI-satsing

Cognos 10 tilbyr mobilitet bedriftene ikke etterspør, mener IDC-analytiker.

Bedre støtte for mobile enheter og bedre muligheter til å samarbeide om data, var to av hovedpunktene da IBM tidligere denne uken lanserte BI-løsningen Cognos 10, under en konferanse i Las Vegas.

Den danske IDC-analytikeren Brian Troelsen overvar seansen og forteller til danske Computerworld at IBM, som mange andre aktører i BI-bransjen, har sett lyset og satser på BI-verktøy på mobile plattformer.

- Jeg må innrømme at jeg synes det er mye: ”Nå skal vi også ha et mobilt grensesnitt", typisk rettet mot Iphone/Ipad-brukere, men selvfølgelig også på andre plattformer som Android og Windows Phone 7, skriver Troelsen i en epost til danske Computerworld.

- Men ifølge våre analyser så kommer mobil tilgang til erp-systemer og lignende langt ned på ønskelisten når vi spør it-direktører. Det er mer de enkle ting som god tilgang til epost og kalender som er i fokus - så jeg er litt skeptisk til dette, forteller han.

Fordeler og ulemper medmobil BI

Brian Troelsen peker samtidig på at IBM viste noen eksempler på personer ute i felten som brukte mobile BI-løsninger.

For eksempel kan forsikringsagenter dra ut til kunder og ta bilder og notater rundt hendelser som har oppstått og mate dette rett inn i en IBM-løsning. Systemet kan da foreta en vurdering av skadeomfanget og også med et element av svindelgjenkjenning.

- Denne type løsninger er sannsynligvis mer interessant, sier Troelsen til Computerworld.

Hans vurdering er imidlertid at det fortsatt er mange utfordringer knyttet til å legge BI-applikasjoner på mobile enheter.

En ting er grensesnittet i forhold til vanlige pc-er, men også begrenset batteritid er en utfordring. Og ikke minst sikkerhet.

Kjøpte seg inn

IBM kom for alvor inn på BI-markedet med oppkjøpet av Cognos i 2008. Siden den gangen har Store blå jobbet for fullt for å få utbytte av investeringen.

Ifølge Brian Troelsen fra IDC er selskapet nå kommet skikkelig på banen.

- Den største styrken er nok at Cognos nå er fullt integrert med andre IBM-systemer, og IBM er nå i stand til å lage et bredt spekter av vertikale løsninger - noe Cognos ikke kunne gjort alene, sier han til danske Computerworld.

Mobile Enheter