- Ikke glem Java-apps på mobilen

- Ikke glem Java-apps på mobilen

Oracle minner om at Java ME fungerer på alle telefoner, og blir bedre.

Den nyslåtte Java-eieren Oracle advarer mot å overse Java-plattformen, selv om det er mye oppmerksomhet rettet mot apps-modellene til Apple og Android. Nyheter og forbedringer skal gjøre Java-alternativet fristende for nesten alle typer mobile enheter.

- Oracle er i ferd med å gjøre ferdig forbedringer til Java Platform Micro Edition (Java ME). Denne versjonen er tilpasset små enheter, sa Adam Messinger, en av lederne av utviklingsavdelingen for Fusion Middleware i Oracle, til Computerworlds nyhetstjeneste.

Tilgjengelig

Java har fordelen at de fleste nettlesere og enkelte plattformer støtter dette rammeverket uten spesielle tillegg. Dette gjelder for eksempel Android og Blackberry. Og om det er nødvendig, er et snakk om lave eller ingen kostnader for tillegg.

- Det er tre milliarder enheter som bruker Java der ute. Leveringstakten for nye enheter med Java-støtte har ikke avtatt. Java i nettbrett er et aktuelt satsingsområde, mener Messinger.

En av tre

Messinger mener Sun ga Java ME en nokså stemoderlig behandling den siste årene. Oracle vil foreslå endringer i denne plattformen med bedre støtte for koplinger til metadata (”Java Annotations”) og endringer i utviklerbibliotekene.

Ifølge opplysninger fra Telenor Mobil fra mobilkongressen i Barcelona i februar er rundt tredve prosent av mobiltelefonene som selges i Norge ikke smarttelefoner.

Flere av disse vil dermed ikke støtte mobil-app-er, men de har ofte nettleser eller støtter Java på andre måter. Det er denne tredjedelen av mobiltelefonbrukere som kan falle ut av markedskommunikasjonen med overdreven konsentrasjon om smarttelefonene og deres app-er.

Mobile Enheter