Inni denne er det en Ivy Bridge

Inni denne er det en Ivy Bridge

Intels neste prosessor for bærbare pcer er vist frem i en Acer ultrabook på CES-messen i Las Vegas.

På søndag viste Acer fram sin Aspire S5, som selskapet hevder er verdens tynneste maskin i den nye kategorien pc-er vi kjenner som ultrabook-klassen, utstyrt med Intels kommende Core-prosessor Ivy Bridge.

Acer er dermed blant de første pc-produsentene som bygger en pc basert på den nye Intel-brikken, og pc-en forventes å komme i salg i mai eller juni, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Den nye lavenergi brikketeknologien i Ivy Bridge skal hjelpe Intel med å viske ut skillet mellom nettbrett og bærbare pc-er, og støtter alltid-oppkoblet-funksjonalitet og redusert oppstartstid.

Brukere vil oppleve adskillig bedre kvalitet både i applikasjons- og grafikkytelse med Ivy Bridge-brikker, som etterfølger Intels Core-prosessorer basert på dagens Sandy Bridge mikroarkitektur. Med Ivy Bridge har Acer målt forbedringer i prosessorytelse på over 20 prosent i forhold til Sandy Bridge, mens grafikkytelsen er rundt 30 prosent bedre, ifølge en representant fra Acer. Dette skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Den bare 15 millimeter tykke maskinen skal ifølge Acer levere økt ytelse uten at det går på bekostning av batterikapasiteten. Maskinen er utstyrt med usb 3.0 så vel som Intels nyeste Thunderbolt tilkoblingsteknologi.

Ivy Bridge-maskiner vil også levere mer realistisk grafikk, brikken integrerer både CPU og grafikkprosessorer i én og samme brikke og støtter DirectX 11 grafikkteknologi.

Tri-gate

Ivy Bridge-brikker blir også de første brikkene som har tri-gate-transistorer (også kalt 3D-transistorer), som Intel har sagt vil bli opp til 37 prosent raskere og vil bruke mindre enn halvparten så mye strøm som 2D-transistorene på dagens brikker. De nye brikkene lages med 22-nanometerprosess, mens Sandy Bridge-brikkene lages med 32-nanometersprosess.

Intel har sagt at bærbare maskiner med Core-prosessorer basert på Ivy Bridge blir tilgjengelig på markedet i første halvdel av dette året.

Mobile Enheter