Intel investerer i nettskyen

Intel investerer i nettskyen

Kjøper infrastruktur for nettskyen, mobilitet og helse for eldre.

Keith Larson, direktør i Intel Capital, forteller at Intel blant annet vil investere i nettskyen og på mobilitet for å nå sitt investeringsløfte. Selskapet har lovet å investere 200 millioner dollar – tilsvarende 1,2 milliarder norske kroner – i amerikanske selskaper over en toårsperiode.

Alt i alt bandt amerikanske selskaper seg i januar til å investere svimlende 3,5 milliarder dollar i teknologiselskaper i USA de neste to årene og dessuten ansette flere nyutdannede folk. I tillegg til Intel, er selskaper som Microsoft, Ebay, Cisco og Google med på oppkjøpsfesten.

- Intel legger vekt på å investere i ideer som kan hjelpe å utbygge bruksområdene til maskinvare på pc og på håndholdte enheter, eller teknologier som kan føre til ny maskinvaredesign, sier han til Computerworlds nyhetstjeneste, og legger til at det finnes mange friske ideer rundt mobilitet og nettskyen.

Innovativ fokus

Intel påpeker at mobilitet vil fortsette å være interessant etter hvert som forbrukerne vil ha full adgang til internett og dets applikasjoner. Det hele kan føre til innovativ maskinvaredesign.

- I det generelle internettområdet for forbrukere ser vi alltid etter nye, spennende ting som kan promotere ny bruk av internett, sier Larson.

Intel er videre interessert i å investere i grønn teknologi, helse-it og bio-teknologi, der mye datakraft brukes for å løse problemer.

15 millioner

Mandag kunne Intel Capital, Intels investeringsarm, kunngjøre at de har lagt 15 millioner dollar på bordet for å få kloa i selskapene Caring.com, som driver med helse for de eldre, Smartzip Analytics, som driver med eiendom, og Virtustream.com, en leverandør av nettskyinfrastruktur.

Utover dette vil ikke Intel ut med hvor mye de har investert så langt av sine 200 millioner dollar, men kan legge til at de også har planer om å hyre inn 10.500 nyutdannede fra amerikanske høyere utdanningsinstitusjoner i 2010.

Hvorvidt selve investeringene vil føre til flere jobber, vil Intel heller ikke kommentere konkret. Men Larson peker på at mange nye jobber i USA skapes av unge selskaper med investorer i ryggen.

Mobile Enheter