Intel vil sikre mobiler i nettskyen

Intel vil sikre mobiler i nettskyen

Bruker Mcafee-teknologi til å bygge sikkerhet inn i maskinvaren.

Intel kjøpte nylig sikkerhetsselskapet McAfee, og vil blant annet bruke teknologien til å sikre mobile enheter som bruker nettskytjenester. Skadevare og andre rene dataangrep viser en økende tendens som følge av eksplosjonen i antall enheter.

- I starten vil Intel tilby sikkerhet gjennom programvare og tjenester, men etter hvert vil sikkerhetsteknologi bli innbakt i brikker og prosessorer. Mest vekt vil bli lagt på tjenester for sikkerhet i nettskyen, sier sjef for programvare- og tjenesteavdelingen i selskapet, Renee James, ifølge Computerworlds nyhetstjeneste.

Sårbart med mobil

Nettbrett og smarttelefoner er sårbare for sikkerhetsbrudd. Intel vil bygge sikkerhetskontroller inn i maskinvare som kan aktiveres i den mobile enheten. Tanken er at de skal kommunisere med sikkerhetstjenester i skyen.

Slik skal trusler som skadevare eller farlige nettsteder håndteres. Det åpner også for pålitelig identifisering av bruker for sikrere tilgang til nettjenester.

- I framtiden vil sikkerhet være det som skiller mobile enheter. Nettskyen er en krevende realitet som man må forholde seg til og ta aktivt i bruk, poengterer James.

Den tredje stolpen

Intel kaller sikkerhet for den tredje fundamentale stolpen i produkttilbudet, sammen med strømeffektivitet og nettilkopling. Det åpner for nye inntektsmodeller for brikkefabrikanten. Sikkerhet kan leveres som en tjeneste med ulik detaljnivå og prising etter kundetype.

Under Intel Developer Forum i San Francisco i fjor var McAfee-kjøpet en fersk og nokså overraskende nyhet. Intel hadde i noen år trekt seg ut av programvare slik som sikkerhetsprogramvaren LANManager.

Renee James brukte tid under sin hovedinnledning til utviklermiljøet den gang til å peke på at sikkerhet ikke lenger bare kunne ligge i programvare. Kravene til sikkerhet for brukere blir så store at tjenester og maskinvare også må designes og utvikles med dette for øyet.

Det er spesielt lettvektsprosessorene i Atom-familien som krever sitt av Intel. De brukes i alt fra bilstereo til mini-pc-er. Intel hadde solgt nærmere 70 millioner Atom-prosessorer i september i fjor, to og et halvt år etter at designet ble lansert. Selskapet utfordrer ARM som med sine prosessorer dominerer i smarttelefon-markedet i dag.

Les mer: Milliardtap for Intel etter designfeil

Mobile Enheter