Intel viser avanserte ultraportable

Intel viser avanserte ultraportable

Intel avduket nylig brikkesettet McCaslin for ultraportable pc-er. Nå har selskapet vist frem ultraportable pc-er basert på etterfølgeren, Menlow. Se video.

Under sin presentasjon på Computex viste sjefen for Intels Ultra Mobility Group, Anand Chandrasekher, en komplett prototype - laget av finske Elektrobit Corp. - av en ultraportabel maskin som bruker brikkesettet Menlow. Brikkesettet vil ikke være leveringsklart før neste år.

LES OGSÅ TESTEN: Ultraportable kraftplugger

Utviklerne i Elektrobit brukte syv uker på å fremstille enheten Mobile Internet Multimedia Device (MIMD). Den har et uttrekkbart tastatur, trykkfølsom skjerm på 4,8 tommer, og et 3,2 megapiksel-kamera.

I stedet for Windows kjører MIMD Midlinux - et Linux-basert mobiloperativsystem utviklet av kinesiske Red Flag Linux.

Foreslåtte spesifikasjoner for MIMD inkluderer wi-fi og Bluetooth, med opsjon på å legge til Mobil WiMax eller HSPA (High Speed Pacet Access). Andre egenskaper er integrert GPS, navigasjonsprogramvare, en Micro USB-port og plass til et Micro SD minnekort.

MIMD-enheten er lett, men kjennes varm når man løfter den opp, ifølge IDGs nyhetstjeneste. Ifølge Intel skyldes dette at strømstyringsegenskaper i programvaren ikke er aktivert i prototypen - men at det vil bli gjort når enheten skal settes i produksjon.

Tilgjengelig neste år

MIMD var ikke den eneste Menlow-prototypen som ble vist frem under Chandrasekhers presentasjon. Han viste også frem en prototype utviklet av Compal Electronics, som er vist frem tidligere.

Verken Compal eller Elektrobit planlegger å selge enhetene under sine egne merkenavn. Elektrobit ønsker å lisensiere designet til interesserte selskaper, mens Compal skal produsere sin enhet på kontrakt for et annet selskap.

Når Menlow-enheter som disse prototypene blir tilgjengelige neste år, forventer Intel at de skal ha en batterilevetid på seks timer, en dobling av batteritiden som er gjengs for ultraportable basert på McCaslin.

Mobile Enheter