iOS 5.1 klar for nedlasting

iOS 5.1 klar for nedlasting

Apple slipper oppdatering for alle iOS-brukere.

LONDON: På iPad-lanseringen onsdag kveld ble det også klart at iOS 5.1 ville slippes for nedlasting umiddelbart.

Den store nyheten, selv om den kanskje ikke er så stor for oss i Norge, er støtte for Siri på japansk. Den digitale assistenten har dermed fått et ekstra språk på lista, som allerede inkluderer engelsk, britisk-engelsk, australsk-engelsk, fransk og tysk.

Siri er heldigvis ikke den eneste funksjonen som Apple har oppdatert i iOS. Versjon 5.1 kommer med flere forbedringer som også kommer norske brukere til gode.

Nå kan bilder slettes

For brukere av iCloud kan vi nå nevne at bilder nå kan slettes fra bildestrømmen. Denne funksjonen var av en eller annen merkelig grunn utelatt ved lanseringen av tjenesten i fjor høst.

Ellers er snarveien til kameraet på låseskjermen nå alltid synlig. Frem til nå har man måttet dobbeltklikke på hjemknappen for å få den opp. Kamera-appen vil nå merke alle gjenkjente ansikter i bildet. Appen har i tillegg blitt redesignet på iPad.

iOS 5.1 fikser også et par problemer, inkludert en feil der lyden av og til forsvinner ved utgående anrop.

Apple lover også at oppdateringen løser flere feil relatert til batteritiden, uten at det står spesifisert nøyaktig hva slags feil det er snakk om. Forhåpentligvis vil brukere som har slitt med dårlig batteritid på sine enheter merke disse endringene.

iOS 5.1 er gratis. Du kan oppdatere via iTunes eller trådløst fra iOS-enheten din dersom du har aktivert den funksjonen. Se hele listen over forbedringer her.

Les om:

Mobile Enheter