Iphone 4 til Norge om en måned

Iphone 4 til Norge om en måned

Nye Iphone blir slankere og får bedre skjerm, men byr på få overraskelser.

Steve Jobs lanserte Apples nye Iphone-modell under WWDC 2010 mandag kveld, som skal komme til Norge allerede i juli.

Etter at en enhet ble gjenglemt på en bar i USA, og etter at den nye versjonen av operativsystemet har blitt vist frem, har mye vært kjent allerede.

"Leica-kamera"

Modellen, som tidligere har vært kalt Iphone 4g men som Apple har døpt Iphone 4, er 9,3 millimeter tynn. Det hadde kanskje blitt rart å døpt den 4g i og med at den ikke støtter nettverk som defineres som nettopp det. Jobs kaller den verdens slankeste smarttelefon, uten at vi kan gå god for akkurat den påstanden.

- Det nærmeste du kommer et Leica-kamera, sa Apple-sjefen mandag kveld.

Telefonen har herdet glass både forran og bak, og rustfritt stål på sidene. Den har fått et mer kantete og firkantet preg siden sist.

Multitasking

Apple har endelig forstått verdien av høyere oppløsning på sine telefoner, og leverer nå 960 ganger 640 piksler. De har hivd seg på bølgen med å ha to kameraer, og man kan nå ha videosamtaler og ta opp HD-video. Prosessoren er interessant nok nå den samme A4-brikken som Ipad bruker. Dermed får også Iphone nå sine versjoner av Iworks og Ibooks.

Programvaren kalles IOS 4 (Iphone OS 4), og endelig kan Apple-folket kjøre flere applikasjoner samtidig, slik blant annet Android- og Windows Mobile-brukerne har gjort i årevis.

"This changes everything. Again" er det ikke lite ambisiøse slagordet telefonen har fått på Apples nettsider.

Mobile Enheter