- iPhone 5S får fingeravtrykksensor

- iPhone 5S får fingeravtrykksensor

Slippes i sommer sammen med billigere og mer fargerike iPhone-er, ifølge nye rykter.

Apple er ventet å lansere neste generasjon iPhone senere i år, så nå har rykteflommen omkring telefonen begynt for lengst.

En analytiker tror nå at en fingeravtrykksensor kommer til å være blant nyhetene i den kommende iPhone-en, noe som vil skape trøbbel for konkurrentene, hevder analytikeren, ifølge britiske Macworld.

Rykter fra i fjor

Det er KGI Securities-analytiker Ming-Chi Kuo som står bak uttalelsene. Han har tidligere kommet med korrekte spådommer om Apples produktlanseringer - for eksempel alt selskapet lanserte i fjor høst. Apples neste iPhone, kalt iPhone 5S eller iPhone 6, vil altså ha en fingeravtrykksensor innebygd i hjemknappen, ifølge Kuo.

Spekulasjonene omkring dette dukket riktignok allerede opp i juli i fjor, da Apple kjøpte opp det amerikanske selskapet AuthenTec som spesialiserer seg på sikkerhetssystemer som fingeravtrykklesere.

Det er flere potensielle bruksområder for fingeravtrykkteknologi for Apple. Det kan bli brukt i innloggingssammenheng, slik at man fjerner behovet for brukernavn og passord, eller det kan også bli brukt sammen med digitale lommeboktjenesten i iOS 6 kalt Passbook, som gjør at utsalgssteder, billettjenester og flyselskaper kan forsyne deg med elektroniske billetter og bonuskort.

- Dette er Apples fordel

Ming-Chi Kuo tror dessuten Apple vil ha en fordel overfor konkurrentene med å implementere denne typen funksjonalitet med tanke å integrere den i hjemknappen. Fordi den kan plasseres der, vil selskapet kunne bevare den minimalistiske designen i iPhone-en.

- Men konkurrentene kan få flere problemer ved å integrere fingeravtrykktenologi i sine enheter fordi mange Android- og Windows Phone-telefoner har mer enn en knapp under skjermen, hvorav mange krever bare en lett berøring fremfor det mekaniske trykket som Apples hjemknapp trenger. Dette betyr at fingeravtrykkskannere i slike enheter ville være mindre intuitive for brukeren, og vil kunne skape frustrasjon, sier Kuo..

iPhone i flere farger

Ellers tror Kuo også at neste iPhone vil bli lansert i juni eller juli og komme med cirka samme design som iPhone 5, et bedre kamera og en kraftigere A7-brikke, og at den vil få selskap av en billigere iPhone tilgjengelig i seks farger. Han forventer også at Apple vil introdusere en tynnere og lettere 9,7-tommers iPad, en iPad mini med Retina-skjerm, en billigere iPod touch og en forbedret Apple TV.

Til slutt tror Ming-Chi Kuo også at MacBook Pro-serien vil renskes helt for ikke-Retina-baserte skjermer, ifølge AppleInsider. Vi får bare vente å se hvor mye av informasjonen som viser seg å stemme.

Les om:

Mobile Enheter