iPhone-brukere klager over dårlig batteritid

iPhone-brukere klager over dårlig batteritid

Oppgraderingen til iOS 6.1 har ikke gått like smertefritt for alle.

Batteriproblemer etter iOS-oppgradering er et ikke ukjent fenomen for iPhone- og iPad-eiere.

Den ferske 6.1-oppdateringen ser ikke ut til å være forskånet denne type feil.

Etter at iOS 6.1 ble sluppet den 29. januar har nemlig flere brukere rapporter om ekstremt dårlige batteritider på sine enheter, skriver Macworld Sverige.

- Jeg oppdaterte min iPhone 4 fra iOS 5 til iOS 6.1, og etter det gikk batteriet tomt på bare fire timer etter en full lading, skriver en bruker på Apples supportforum.

- Med iOS 6.1 kan jeg faktisk se batteriet gå ned med rundt tre prosent hvert minutt, det er helt vilt, skriver en annen bruker.

Skyldes Exchange-feil?

Hva problemet skyldes er ikke kjent, men en teori går ut på at operativsystemet går i en evig loop med Exchange-e-post-servere, noe som får batteriet til å tømmes svært raskt.

Flere brukere har imidlertid rapportert at problemet har forsvunnet etter at de slettet eller reinstallerte sine e-postkontoer. For andre brukere skal det ha fungert å reinstallere selve operativsystemet, iOS 6.1, på nytt.

Den britiske teleoperatøren Vodafone oppfordrer på sin side kundene om å vente med å oppdatere til iOS 6.1 frem til Apple har sluppet en ny versjon. Men dette skal ifølge teleoperatøren skyldes et problem med 3G-nettverk - og ikke batteriproblemer.

Les om:

Mobile Enheter