iPod brukes i krig

iPod brukes i krig

Amerikanske soldaters nyeste våpen er en iPod touch.

Amerikanske soldater har begynt å bruke iPod touch ute i felten, melder Newsweek. Oversetting, kommunikasjon med andre soldater og håndtering av informasjon fra satelliter og droner er bare noen av bruksområdene.

Tidligere har de benyttet seg av dyrt, spesialtutviklet elektronisk utstyr. Lave priser og god brukervennlighet gjør imidlertid iPod touch til et klart førstevalg.

- iPod touch koster under 230 dollar, mens en spesiallaget enhet for militæret koster langt mer. Med beskyttende omslag har iPod-er vist seg å være robuste nok for det militære livet. Ifølge en talsmann for militæret i Bagdad er det foreløpig ingen som har lykkes med å hacke dem, skriver Newsweek.

LES OGSÅ:

Snart én milliard nedlastede

Apples programbutikk App Store har mer enn 30 000 programmer for iPhone og iPod touch. TIl sommeren vil begge produktene sannsynligvis komme i en ny og forbedret utgave, noe som gjør at de vil få et enda større bruksområde.

Utvikler egne programmer

Amerikanske myndigheter er nå i full gang med å utvikle flere programmer til iPod touch og iPhone.

Et av programmene skal gjøre det mulig for soldater å laste opp bilder av en person som er arrestert til en biometrisk database. Programmet skal deretter kunne gjenkjenne ansikter, noe som vil gjøre det enklere å spore folk etter at de er løslatt.

Et annet program under utvikling gjør det mulig å bruke iPod-en som en fjernkontroll for en robot som uskadeliggjør bomber.

Allerede bruker bruker amerikanske militærobservatører i Sudan iPod-en for å lære seg å kommunisere med stammeledere. Soldater i Irak og Afghanistan har nylig fått oversettingsprogrammet Vcommunicator, som oversetter arabisk, kurdisk, og to afghanske språk til engelsk, både skriftlig og muntlig.

Pentagon vil ikke opplyse hvor mange Apple-enheter som nå er i bruk. Apple har ikke kommentert saken.

LES OGSÅ:

Her er den nye spillkonsollen


Les om:

Mobile Enheter