iWork i skyen med iOS 5

iWork i skyen med iOS 5

Automatisk synkronisering av dokumenter mellom dine enheter.

Apples nye digitale sky iCloud fordeler dine dokumenter automatisk til andre enheter.

Hva gjelder dokumenter er Apples iCloud i første omgang en synkroniseringstjeneste som ser til at du har tilgang til dine dokumenter fra alle dine iOS-enheter.

Dette er tilfellet også for den mobile versjonen av Apples produktivitetspakke iWork. Dokumenter som opprettes i iWork på en iPhone, vil automatisk bli holdt oppdatert mot dine andre iOS-enheter med samme iCloud-konto.

iWork for iOS

iWork for iOS er en versjon av iWork-pakken for Mac tilrettelagt for mobile enheter, og kan utføre mange av de grunnleggende funksjonene man forventer seg av en slik pakke. For eksempel kan Keynote-presentasjoner holdes rett fra en iPhone eller iPad - enten med en kabel tilkoblet en projektor, eller via AirPlay trådløst mot en tilkoblet skjerm.

Det vil si at du kan begynne på en Keynote-presentasjon på bussen og overta på iPad-en når du kommer hjem. Og når du logger deg på iCloud, kan du også laste ned disse dokumentene i ulike versjoner tilpasset både iWork på Mac eller Office på en Windows-pc, i tillegg til PDF.

Filer kan også lastes opp, og vil være en enkel måte å overføre iWork-kompatible dokumenter til en iOS-enhet. PC-brukere må installere en tilleggsmodul i nettleseren for å få full tilgang til dra-og-slipp-operasjoner.

iCloud

En iCloud-konto hos Apple er gratis å opprette, og inkluderer både e-post, kalender- og kontakt-synkronisering, i tillegg til dokument-håndteringen.

Andre iCloud-tjenester er fri nedlasting av kjøpt iTunes-innhold som musikk, film og apper på tvers av både iOS-enheter og Mac-er. I tillegg kan iCloud lokalisere en mistet iPhone eller Mac, og til og med slette alt innhold på disse.

iOS 5

Da Apple nylig åpnet iCloud-tjenesten benyttet man samtidig anledningen til å oppdatere alle iWork-apper for iOS. En forutsetning for å kunne benytte seg av dokumentsynkroniserings-tjenestene i iCloud under iOS, er at man også oppgraderer til iOS 5.

Oppgraderingen til iOS 5 er gratis for alle som har kompatible iOS-enheter og kan gjøres fra iTunes. Samtidig kan man velge å kutte denne forbindelsen til Mac-en for fremtiden, slik at man kan kjøre oppdateringer ledningsfritt rett fra en iPhone over trådløst nett.

Nedlasting og info

Du kan lese mer om Apples iCloud her, og om de forskjellige applikasjonene i iWork-pakken fra følgende lenker: Pages, Numbers, og Keynote.

De forskjellige iWork-appene for iOS koster 70 kroner stykket, og kan lastes ned fra iTunes App Store fra følgende lenker: Pages, Numbers, og Keynote.

Se Apples markedssjef Phil Schiller demonstrere iWork for iOS i videoen nedenfor.

Mobile Enheter