Kan Alfred utfordre Siri?

Kan Alfred utfordre Siri?

Googles siste kjøp: Utvikleren av den personlige assistenten Alfred.

Det har vel ikke vært noe entydig mas fra Android-brukerne etter en konkurrent til Apples personlige assistent Siri, men ting kan likevel tyde på at Google tenker i de baner. Nå har nemlig søke- og mobilgiganten kjøpt Clever Sense, utvikleren av den populære app-en Alfred.

Alfred er en trivelig liten robot-kokk som anbefaler restauranter og barer på en tilgjengelig og underholdende måte for smarttelefon. Sammen med tidligere Google-kjøp, for eksempel Zagat, restaurantvurderings-selskapet de kjøpte i september, kan det muligens danne grunnlag for en bred assistent-programvare for den populære mobilplattformen.

Men hva Google måtte ut med for lille Clever Sense er ukjent, ifølge Computerworlds nyhetstjeneste.

- Med Google og Clever Sense sammen ser teamet vårt fram mot å bygge mer intelligente og magiske tjenester, skriver administrerende direktør og gründer Babak Pahlavan på selskapets blogg.

Assistent-motstand hos Google

Alfred er ifølge Clever Sense tilgjengelig både på Iphone og Android, men vi greide ikke i dag å finne programmet i noen av systemenes App Store, så muligens er den fjernet i anledning Google-kjøpet.

På den andre siden, Googles mobilsjef Andy Rubin har, på en konferanse i oktober, sagt at han ikke mente at telefonen skal være en assistent.

- Du skal ikke kommunisere med telefonen, du skal kommunisere med noen på andre siden av telefonen, sa han da.

Nå har han kanskje snudd?

Les om:

Mobile Enheter