Kortbetalingsapp for Iphone

Kortbetalingsapp for Iphone

Søta bror har den, vi og andre europeiske land får den kanskje senere i år. Android-versjon kommer.

Det svenske selskapet Izettle har lansert sin betalingsapplikasjon for Iphone på det svenske markedet, og planlegger å distribuere 2000 kortbrikkelesere, opplyser selskapet i dag.

Applikasjonen gjør at hvem som helst kan ta imot kortbetalinger med sin Iphone, Ipad eller Ipod Touch. Et beløp på opptil 500 svenske kroner samt kortnummeret skrives inn i applikasjonen. Når transaksjonen er fullført, blir pengene overført til en bankkonto registrert av brukeren.

Selv om dette fungerer, foretrekker Izettle helst at kortleseren også brukes, denne kobles til nederst på enheten.

Større beløp når kortleseren brukes

- Ved å bruke kortleseren øker sikkerheten. Siden vi vet at kortet har blitt lest av kortleseren, kan vi bekrefte at kortet er gyldig, sier sjefen for Izettle, Jacob de Geer, til Computerworlds nyhetstjeneste.

Når kortleseren brukes, kan man også foreta større betalinger enn 500 svenske kroner.

Lignende betalingsløsninger i USA har fått kritikk på grunn av manglende sikkerhet som kan føre til at teknologien brukes til skimming av kredittkort, men denne problemstillingen er ikke like aktuell i Europa, hvor magnetstripa er godt på vei til å bli erstattet med brikketeknologi som ikke kan skimmes, mener de Geer.

Som å sammenligne Ferrari med Skoda

- Å sammenligne sikkerheten til en brikke med sikkerheten til magnetstripa er som å sammenligne en Ferrari med en Skoda, sier de Geer.

Selskapets kortleser er blitt godkjent av Europay, Mastercard og Visa, og er kompatibelt med Payment Card Industry Data Security Standard (PCI-DSS). Det betyr at den er like sikker som kortterminalen på din lokale 7-Eleven, ifølge de Geer.

Izettle tar 2,75 prosent av prisen pluss 1,50 svenske kroner per transaksjon. Applikasjonen er fortsatt i beta, og selskapet har ingen bestemt dato for en bredere kommersiell lansering. Siden det handler om pengebetalinger, vil selskapet sørge for at alt fungerer som det skal før en bredere lansering, men så langt er alt bra, ifølge de Geer.

Android-versjon kommer

- Sverige er et bra testmarked, men vi har ambisjoner om å lansere i flere europeiske land innen utgangen av året, sier de Geer.

En Android-versjon av applikasjonen samt en Android-kompatibel kortleser er også under utvikling, forteller de Geer.

Les om:

Mobile Enheter