Lad mobilen med trådløs strøm

Lad mobilen med trådløs strøm

Legger du mobiltelefonen din på denne metallplaten vil den lades opp trådløst. Men det er en liten hake.

Hama Wildcharge er en metallplate som fungerer som en trådløs universallader for mobiltelefoner. Du legger bare mobiltelefonen på platen og vips så starter oppladingen.

Det kan kanskje fremstå som science fiction, men Hama Wildcharge er i høyeste grad en virkelighet, og produktet ble tilgjengelig for salg denne måneden.

Det er imidlertid et element som gjør at denne teknologien ikke er fullt så imponerende som det høres ut. For at utstyret skal kunne motta strøm "trådløst" må det monteres en liten plastskive på undersiden av telefonen som igjen kobles til telefonens strømplugg.

Plastskiven inneholder metallpunkter som sørger for å lede strøm til batteriet når telefonen legges på ladestasjonen.

Selv om ladestasjonen krever bruk av tilleggsutstyr har den flere gode poenger: Du trenger ikke finne frem laderen hver gang du er tom for strøm, det er bare å legge telefonen på den faste plassen. Du kan også lade flere ulike telefoner på samme sted.

Foreløpig finnes det kun adaptere for utvalgte telefoner, blant dem Iphone og modeller fra Blackberry, Motorola og Nokia og Sony Ericsson, men flere skal være på vei. Ladestasjonen kan også brukes til å lade annen forbrukerelektronikk. Hama arbeider blant annet med å lage adaptere til populære digitalkamera og mp3-spillerne.

Noen norsk lansering er foreløpig ukjent, men du kan allerede nå bestille løsningen fra denne nettbutikken. Selve ladestasjonen koster 71 euro (ca. 590 kroner) og de ulike telefonadapterne koster 41 euro (ca 340 kroner).

Saken er redigert 13.55: Konseptet kan i praksis sammenlignes med induksjonsstrøm men det er ikke denne teknologien som benyttes.

Mobile Enheter