Lenovo med nettbrett for jobben

Lenovo med nettbrett for jobben

Thinkpad Tablet er Lenovos første nettbrett basert på Android 3.1.

Ifølge Lenovo er Thinkpad Tablet det første nettbrettet som er laget for bedriftsmarkedet. Det er knyttet til Android Market, men også til Lenovos egen applikasjonsbutikk App Shop. Blant egenskapene som gjør at Thinkpad Tablet skal være mer egnet for kontorbruk er at du kan velge å bruke penn på skjermen i stedet for fingeren.

For tilkobling av periferienheter er Thinkpad Tablet utstyrt med en full usb 2.0-port, en micro-usb-port, mini HDMI og en docking-port. Foruten en docking-enhet kan det leveres et tastatur med Trackpoint styreenhet. I tillegg er det en port for SD-kort.

Noen modeller er bare utstyrt med WiFi som trådløs kommunikasjon, mens andre har støtte for mobilnett også (Lenovo oppgir bare «3G» og ikke hvilke teknologier eller hastigheter).

Bak IPS-skjermen, som er på 10,1 tommer med 1200x800 punkters oppløsning og 178 grader innsynsvinkel, ligger en Nvidia Tegra 2 dual core ARM-prosessor som jobber mot inntil 1 gigabyte DDR2-minne og inntil 64 gigabyte SSD lagring.

Enheten veier 750 gram og er utstyrt med 5 megapiksler kamera bak og et på 2 megapiksler til videosamtaler i front.

Inn i virksomhetene

Selvsagt kan Thinkpad Tablet som andre Android-baserte nettbrett la brukeren se video og spille spill, men for it-avdelingen og den sikkerhetsbevisste er det mer. Ifølge Lenovo er det en rekke partnere av dem som står klare med løsninger for tilpasning til virksomhetens sikkerhetsprodukter.

Blant de som nevnes, er tyverisikring med fjernstyrt sletting via Computrace. Kryptering er muliggjort for enheten som sådan, eller mer lagdelt, som for eksempel usb-enheter eller SD-kort. Den er utstyrt med Citrix Receiver virtuell arbeidsflate, zero touch utrulling med LanDesk og sikker epoststøtte fra Good Technologies.

Thinkpad Tablet kommer med støtte for Active Directory passord og ActiveSync–integrasjon.

Apper for jobben

Støtte for lesing og redigering av Microsoft Office-dokumenter følger med i form av DataViz' Documents to Go, og her kan tastaturet komme til nytte. Documents to Go har nå også støtte for lesing av pdf-er. Sammen med Thinkpad Tablet får brukeren tilgang til 2 gigabyte lagring «i skyen».

Annen programvare er Myscript Notes Mobile, som utnytter penn til å konvertere håndskrift til tekst. En egen USB Data Transfer Utility skal håndtere eksternt lagrede data på en enkel måte. Videre er det forskjellige verktøy for å gjøre bruken enklere i jobbsammenheng. Ifølge Lenovo skal brukerne kunne knytte nettbrettet opp mot forskjellige enheter og nettverk uten hjelp fra it-avdelingen.

Forskjellige modeller skal være tilgjengelige i Norge fra september til priser mellom 3700 og 5100 kroner, inklusive merverdiavgift.

Mobile Enheter