Lenovo med ny bærbar-serie

Lenovo med ny bærbar-serie

IdeaPad er kosumentutgaven av ThinkPad.

Lenovo er best kjent for å produsere solide, bærbare ThinkPad-maskiner, rettet mot det profesjonelle markedet. Skal vi tro Lenovo er IdeaPad konsumentversjonen av storebror - uten å by på de store kompromissene. IdeaPad skal ta med seg ThinkPads gode rykte inn i konsumentmarkedet, samtidig som nye ideer skal prøves ut.

I første omgang er det tre modeller som lanseres i IdeaPad-serien. En 17-tommers skrivebordserstatter kalt Y710, en 15,4-tommers kraftplugg ved navn Y510 og en 11,1-tommers bærbar pc kalt U110.

De to førstnevnte modellene er tilgjengelig fra og med neste uke, mens du må vente til mars for å kjøpe U110.

Y710

Y710 er modellen for deg som ønsker å erstatte den stasjonære med et bærbart alternativ. Foruten den store skjermen leveres maskinen med en kraftig Radeon HD2600-grafikkbrikke fra ATI. Prosessoren som sitter i maskinen, er en Core 2 Duo T9300 - det skal for øvrig være mulig å overklokke denne prosessoren ved hjelp av et overklokkingsverktøy som følger med maskinen.

Y710 leveres med nummeriske taster, som kan omprogrammeres til snarveitaster for spill.

LES OGSÅ: Vekk med IBM-logoen

Prisen på udyret er nærmere 1200 dollar. Om ønskelig kan maskinen leveres med Blu-ray-spiller, men regn med en helt annen pris enn det som er oppgitt. Y710 veier 3,6 kg.

Y510

Ønsker du en mellomting mellom en ultraportabel og en skrivebordserstatter, vil Lenovo at du skal velge Y510. Maskinen leveres med et spesialdesignet skjermlokk med lærmønster, Core 2 Duo T550-prosessor, 2048 MB DDR2 minne, 250 GB harddiskplass og innebygd dvd-brenner. Maskinens vekt er oppgitt til 2,9 kg.

U110

Lenovo U110.

U110 er et interessant produkt. Maskinen er bare 1,8 cm tykk, har en egen vekt på 1,1 kg og kan leveres med en SSD-basert lagringsenhet. Skjermens bakside er rød, og vi vil tro at Lenovo ønsker å markedsføre denne modellen spesielt mot kvinner. Andre detaljer rundt maskinens grunnkonfigurasjon er foreløpig ikke kjent.

Både U110, Y510 og Y710 leveres med et innebygd webkamera som støtter sikkerhetstiltaket VeriFace. Dette er en ansiktsgjenkjenningsteknologi, som skanner ansiktet til brukeren. Uten riktig ansikt slipper ikke brukeren til.

Felles for samtlige modeller er et ukjent tidspunkt for lansering i Norge.

Mobile Enheter