LG lanserer utfordrer til Galaxy Note

LG lanserer utfordrer til Galaxy Note

Optimus G Pro har 5,5-tommers skjerm med 1920x1080-pikslers oppløsning.

LG Electronics avduket i dag sin nye Optimus G Pro, som markedsføres som en direkte konkurrent til Samsungs populære Galaxy Note II.

Den nye enheten vil ha en 5,5-tommers skjerm, akkurat som Note II, men vil ha en mye høyere oppløsning på 1920x1080 piksler, noe som gir den pikseltetthet på 400 piksler per tomme, og en IPS-skjerm med sterkere farger og større innsynsvinkel, ifølge LG.

Note II-skjermen har til sammenligning en Super AMOLED-skjerm med en oppløsning på 1280x720 piksler og en pikseltetthet på 267 piksler per tomme.

Tar opp fra to kameraer samtidig

Optimus G Pro kommer også med en firekjernet 1,7 GHz Qualcomm Snapdragon-prosessor, et 13-megapiksel kamera og et batteri på 3,140mAh. Enheten kjører Android 4.1.2 Jelly Bean.

Blant funksjoner telefonen kommer med er automatisk svar på tekstmeldinger. Ifølge IDG News Service skal selskapet ha vist en demo hvor brukere kan sende meldinger fra en separat enhet med spørsmål som "Hvor er du?" og "Hva er telefonnummeret til min kone?" direkte til telefonen.

Den støtter også samtidig opptak fra de to innebygde kameraene, slik at personen som styrer enheten kan vises sammen med videoen de tar opp.

LGs Optimus G Pro kommer i salg allerede denne uken i Sør-Korea til en pris på rundt 900 dollar, om lag 5000 kroner. Selskapet forventer lansering i Japan og Nord-Amerika i andre kvartal. Om eller når den eventuelt kommer til Norge, gjenstår å se. Telefonen vil bli vist frem på Mobile World Congress i Barcelona i neste uke.

Mobile Enheter