Lite musikksurfing på Iphone-eiere

Lite musikksurfing på Iphone-eiere

Vis meg ditt mobile operativsystem og jeg skal si deg hvem du er.

Basert på tall fra de 131 millioner brukerne som hver måned surfer på nett med den norske mobilnettleseren Opera Mini, har selskapet hentet fram statistikk som viser hvilke typer nettsteder som besøkes mest, avhengig av telefonens operativsystem, i kategoriene Android, Windows, iOS, RIM og såkalte feature-telefoner.

  • Android-brukere surfer oftest på utdanningsnettsider.
  • Android-brukere er oftest innom nettsteder i kategorien ”musikk, video og media”.
  • Iphone-brukere er de som minst surfer på slike nettsteder.
  • Folk som bruker såkalte ”feature-telefoner”, det vil si telefoner med mindre funksjonalitet enn moderne smarttelefoner, men som likevel kan surfe på nett, er de som i desidert størst grad besøker sosiale nettverk, mens Android-brukere er de som besøker slike nettsteder minst.
  • Windows Phone-brukere er de som oftest er innom epost- og kommunikasjonsnettsteder.
  • Folk som bruker BlackBerry-telefoner (RIM) besøker oftere data- og sportsnettsteder enn noen av de andre.

Blant alle de fem mobilplattformene i undersøkelsen, er det ”sosiale nettverk- og felleskapsnettsteder” og ”nyheter og informasjon” som er de to kategoriene det surfes mest på, når vi ser bort fra kategorien ”ubestemt”, som er en samlekategori og derfor topper lista for alle plattformer.

Kommunikasjonsdirektør i Opera, Pål Unanue-Zahl, sier til Computerworld at tallene i undersøkelsen er basert på anonymt innsamlede data.

- Kategorien ”ubestemt” skiller seg ut som den klart største kategorien på alle plattformer, og det skyldes at kategoriene er basert på domener. Det finnes tusenvis av slike, og ikke alle er klassifisert, forklarer Unanue-Zahl.

Android haler innpå

Tall fra analyseselskapet Statcounter for perioden september 2010 til september 2011, viser at Opera Mini er verdens mest brukte mobilnettleser, med en markedsandel på like under 24 prosent. På andreplass følger Android, som i perioden har vokst fra rundt ti prosent til nesten 20 prosent i slutten av september.

Operas undersøkelse er publisert som en del av Operas månedlige rapport, State of the Mobile Web. Her er lista over folks surfevaner, sånn Opera Mini ser dem:

Du kan se hele undersøkelsen med alle innholdskategoriene hos Opera her.

Mobile Enheter