Meawallet og BankID

Meawallet og BankID

Den elektroniske lommeboka skal bruke den svenske BankID for mobiler for autentisering.

Den elektroniske lommeboka Meawallet har skrevet avtale om bruk av den svenske BankID for mobil som sin metode for brukerautentisering. og bekreftelse av transaksjoner på mobil.

- Den svenske BankID på mobil er en meget god og velkjent sikkerhetsapplikasjon for mobil, og i bruk av de fleste brukere. Meawallet og deres partnere på mobiltjenester kan nå bruke dette for å forbedre og sikre attraktive mobile tjenester i den mobile lommeboken Meawallet, sier Lars Sandtorv, administrerende direktør i Meawallet i en pressemelding.

Eksempler på tjenester er betalinger, lojalitetskuponger, ID-er, tilgang, biletter og kvitteringer.

Mobil BankID er den nødvendige standarden for mobilautentisering i Sverige. Løsningen brukes av de fleste bankene og, slik det også er i med BankID i Norge, av flere offentlige institusjoner som for eksempel den svenske Statteetaten.

BankID i Sverige er basert på PKI-standard og forvaltes av Finansiell ID-Teknik som eies av flere banker. Den har også blitt kritisert for å være plattformsavhengig, og forutsetter Windows eller OS X på desktop. Andre operativsystemer, først og fremst GNU/Linux, støttes ikke fra 2014.

Mobil BankID i Sverige ble lansert i 2011, og er tilgjengelig på IOS og Android.

Meawallet er et norsk selskap som lanserte den mobile lommeboken med samme navn i 2013. Selskapet holder til i Sandvika i Oslo.

Mobile Enheter