Micro-bærbar med pondus

Micro-bærbar med pondus

Fujitsu lanserer ultramobil pc med fet oppløsning, 40 GB harddisk og egen dokkingstasjon.

I løpet av september vil det på andre siden av Atlanteren dukke opp en UMPC - ultra mobil pc - ved navn LifeBook U810. Denne har 5,6 tommers skjerm, en prislapp på 999 dollar og skal ta opp konkurransen med blant annet Q1 Ultra fra Samsung.

LES OGSÅ: Nytt forsøk med ''Origami''

Fujitsu har allerede introdusert en enklere variant av maskinen i Asia, men har i forkant av USA-lanseringen spritet den opp med et fire cellers Lithium Ion-batteri og en harddisk på 40 GB.

Produktsjef for bærbare pc-er i Fujitsu, Paul Moore, sier til IDGs nyhetstjeneste at han ikke tror en slik maskin kan slå an i vesten med mindre den kan tilby lagringsplass og batterilevetid som matcher en ordinær bærbar pc. Den kan heller ikke være dyrere, hevder han.

Bra skjerm, lav vekt
LifeBook U810 er basert på Intels McCaslin-plattform med en A110 prosessor og kan leveres med både Windows XP eller Vista OS. Sjermen på 5,6 tommer er i bredformat og har en oppløsning på 1024 × 600 punkter. Vekten er på beskjedne 580 gram.

Som tilbehør til maskinen planlegger Fujitsu også å lansere en egen dokkingstasjon i løpet av 2008. Moore hevder det er nettopp slikt tilbehør som kan bidra til å gjøre UMPC-er til noe annet en ett nisjeprodukt.

- De tar minimal plass på reise – og med en dokkingløsning kan de benyttes nærmest som en fullverdig pc på kontoret.

Slank tavle-pc

I tillegg til den ultramobile maskinen kommer også en ultraportabel pc - LifeBook T2010. Denne veier 1,5 kilo og har en 12.1-tommers skjerm som kan roteres 180 grader og klappes sammen slik at den også fungerer som en tavle-pc. Modellen kjører en strømgjerrig variant av Intels Core 2 Duo-prosessor og selskapets nyeste Santa Rosa 965 brikkesett.

Salgsstart i USA er fra og med september og den vil ha en pris på snaut 1600 dollar.

Foreløpig er det ikke kjent om disse to maskinene kommer i salg i Europa.

LES OGSÅ: Tavle-pc som mediasenter

Mobile Enheter