- Microsoft bommer med ARM-Windows

- Microsoft bommer med ARM-Windows

Skjønner ikke Microsofts satsning, og mener Apple gjør det bedre.

Analytiker Michael Cherry hos Directions on Microsoft er skeptisk til Microsofts nye ARM-satsning, som ble presentert på CES-konferansen onsdag kveld.

- Jeg er målløs. Jeg skjønner bare ikke hva de skal få ut av dette, sier Cherry til Computerworld.com.

Til bærbare enheter

ARM-prosessorer brukes i mobile enheter som telefoner og nettbrett, og Microsoft vil ta prosessorene i bruk for å muliggjøre kjøring av deres programvarer på slike maskiner i tillegg til på vanlige pc-er.

Cherry tror prosjektet, som etter planen skal lanseres med neste versjon av Windows, er gjennomførbart. Men han ser ikke poenget med å flytte hele Microsofts operativsystem til bærbare enheter.

Bedre med Apple-strategi

- Vinner man virkelig noe på å ta hele dagens operativsystem og sende det over? Hvorfor tror de at batteribruken av Windows vil bli bedre på ARM? Det vil fremdeles kreve masse prosessorkraft, mener Cherry.

Analytikeren bedyrer at han heller ville fulgt Apples strategi, som men Ios har skapt en egen forenklet operativsystem for Ipad og Iphone. Dermed får man kun elementene man trenger på små enheter, heller enn alle pc-funksjonene, mener Cherry.

Feil forum

Cherry mener også forumet for presentasjonen var helt feil, siden CES-konferansen retter seg mot forbrukere heller enn bransjefolk.

- Jeg tror ikke folk går inn i en butikk og sier "gi meg et nettbrett som kjører Windows". De sier heller ikke "gi meg et nettbrett som kjører en Intel- eller ARM-prosessor". Jeg tror de går inn og sier "gi meg en mobil maskin som skrur seg raskt på og har interessante applikasjoner for å lese bøker, surfe på nettet og sjekke e-post".

Mobile Enheter