Microsoft dropper nylanserte Kin

Microsoft dropper nylanserte Kin

Mobiltelefonen Kin er historie, kun to måneder etter lanseringen.

Microsoft kunngjorde i går at de likevel ikke vil lansere Kin i Europa til høsten. Mobiltelefonen var spesialtilpasset sosiale medier som Facebook og Twitter og rettet seg mot markedet for yngre brukere.

På grunn av elendig salg og kritiske anmeldelser legger nå Microsoft ned hele prosjektet.

Dumper priser

Tidligere denne uken måtte Microsoft kutte prisen på de to modellene i USA med nesten 50 prosent, et tegn på at de har solgt mindre enn forventet.

- Vi har besluttet ikke å lansere Kin i Europa, men i stedet fokusere på Windows Phone 7. Vi har flyttet alle våre ansatte som arbeider med Kin over på Windows 7 Phone Group. Vi vil fortsette å selge Kin, men en eventuell videreutvikling av telefonen er utelukket, sier Microsoft i en uttalelse.

Microsoft Kin har fått mye kritikk i media og blant brukere i USA. Selv om begge modellene egner seg for sosiale medier mangler den mange viktige funksjoner, som for eksempel en kalender.

- Jeg er mer overrasket over at Microsoft i det hele tatt lanserte Kin - enn at de nå legger den ned, sier Matt Rosoff som er analytiker i Directions til Computerworlds nyhetstjeneste.

Ut med Bach

Nylig annonserte Microsoft at selskapets leder for underholdning og mobile enheter, Robbie Bach, forlater Microsoft senere i år. Robbie Bach har jobbet 22 år hos Microsoft og stod blant annet bak Xbox og Windows Mobile.

- Jeg tror dette er et resultat av at Steve Ballmer nå har tatt kontroll over Robbie Bachs avdeling. I andre tilfeller hvor Ballmer har tatt over et prosjekt - blir de lagt ned, sier Rosoff.

Kin leveres med programvare fra Danger, et selskap som ble kjøpt opp av Microsoft for drøyt to år siden. Kin var ment å være en forbrukertelefon, mens Windows Phone 7 telefonene skal rettes mot forretningsbrukere.

Mobile Enheter