Microsoft lisensierer Flash

Microsoft lisensierer Flash

Adobes Flash-programvare og PDF-leser skal leveres sammen med Windows Mobile.

Til tross for Microsofts egen Silverlight-satsing, har selskapet nå tegnet en lisensavtale med Adobe, med rettigheter til Adobe Flash Lite. Applikasjonen gjør det mulig for brukerne å ta i bruk Flash-innhold i nettleseren Internet Explorer Mobile i alle kommende produkter som blir basert på Windows Mobile-plattformen.

Ifølge avtalen får Microsoft også tilgang til Adobe Reader LE, programvare for visning av Adobe PDF-dokumenter på mobile enheter, eksempelvis som vedlegg i e-poster og annet nettinnhold i PDF-format. Begge Adobe-produktene gjøres tilgjengelig globalt for produsenter som lisensierer Microsoft Windows Mobile-programvare.

Flash Lite

Flash Lite er et tilleggsprogram til Internet Explorer som gir brukere med Windows Mobile tilgang til interaktivt nettinnhold basert på Adobes Flash-teknologi. Adobe Flash er i dag det mest populære og mest utbredte formatet for video og bevegelig grafikk på internett, og blir brukt på mange nettsteder, i applikasjoner og animasjoner.

- Brukere vil ha interessante nettopplevelser og tilgang til underholdning og informasjon når som helst og hvor som helst. Med Flash Lite og Reader LE som en del av Windows Mobile-opplevelsen kan brukerne nå flere av sine favorittnettsteder, selv om de er på farten, sier John O’Rourke, sjef for Mobile Communications Business i Microsoft i en pressemelding.

Les om:

Mobile Enheter