Microsoft lokker Iphone-utviklere

Microsoft lokker Iphone-utviklere

Gjør det enklere å flytte apps fra Iphone til Windows Phone.

Microsoft har laget et nytt verktøy som skal gjøre det enklere å flytte applikasjoner fra Apples operativsystem Ios til Microsofts operativsystem Windows Phone 7.

Verktøyet har fått navnet Iphone/Ios to Windows Iphone API, og Microsofts teknologievangelist Jean-Cristophe Cimitiere beskriver det som en oversettingsbibel for overflytting av programmer fra Apples mobile operativsystem til Microsofts mobile operativsystem, skriver Computerworlds nyhetstjenete.

Koblinger

Verktøyet lar deg koble mellom grensesnitt i operativsystemene, blant annet når det gjelder funksjoner for håndtering av nettverk og internett, samt for brukergrensesnitt og håndtering av data.

- I starten innretter vi oss på å identifisere en-til-en-koblinger der slike finnes. Senere vil vi fokusere på å utvide rekkevidden, og overalt der begge konseptene er tilsvarende like, gjør vi vårt beste for å tilby en veiledning for å fkytte, sier Cimitiere.

Android

På Microsofts nettside Windows Phone 7 Interoperability finnes det også retningslinjer for utviklere som vil flytte over applikasjoner fra Iphone, samt videofilmer som viser hvordan det hele kan gjøres.

Det sies at et lignende verktøy for å portere fra Googles mobil-operativsystem Android til Windows Phone 7 også er på gang.

Mobile Enheter