Mobil-Mozilla virker ikke

Mobil-Mozilla virker ikke

Det spørs om det ikke var litt vel tidlig å gi ut en test-versjon av Mozillas mobilnettleser.

Tidlig-ute-folket som lastet ned Mozillas nettleser Fennec for Windows Mobile da den ble gitt ut 10. februar, har i all hovedsak erfart at den rett og slett ikke virker. Versjonen ble gitt ut som prealfa, altså en utgave det må påregnes at har enkelte bugs.

Men problemet svært mange opplever med Fennec, en «showstopper» som Fennic-utvikler Mark Finkle kaller det, er at det slettes ikke dukker opp noen sider.

- Den dårlige nyheten er at nettleseren enkelt fortalt er ubrukelig for mange folk, skriver Finkle i en utviklerrelatert bloggpost.

Prøver å fikse

I stedet for å surfe nettet i alt dets prakt, får Fennec-brukerne opp et sjakkbrett-mønster. Finkle tror det skyldes begrensninger Windows Mobile setter for minnebruk. Han skriver at Fennec-utviklerne for tiden prøver å ordne opp i utfordringen som gjør at Mozilla-fans med avanserte mobiler må bruke konkurrentenes mobile nettlesere, enn så lenge.

Fennec-teaemet har påpekt at prealfa-utgaven ikke var ment for massene, men snarere som en kanal for tilbakemelding fra de aller ivrigste. De har designet Fennec særlig med HTC Touch Pro i tankene. Brukere melder imidlertid om sjakkbrett også her.

De øvrige etablerer seg

Dermed stikkes ytterligere kjepper i hjulene for Mozilla når det gjelder å ta igjen selskaper som Opera, Microsoft og Apple, som etter vært har etablert seg med sine mobile nettlesere.

Mozilla har i årevis slitt med å få en mobilnettleser inn på markedet. I 2004 var Mozilla-prosjektet Minimo lovende nok til at Nokia spyttet inn penger, men i 2007 ble arbeidet avsluttet og Fennec påbegynt i stedet.

Enn så lenge får Mozilla-fansen smøre seg med tålmodighet.

Mobile Enheter