Mobilbetaling med Google

Mobilbetaling med Google

Google Wallet er løsningen som kan erstatte vanlige kredittkort på sikt. Løsningen er basert på mobiltelefoner med støtte for nærfeltskommunikasjon (NFC).

Google Wallet er tiltenkt å lagre virtuelle versjoner av alle dine eksisterende kredittkort. Den vil også kunne inneholde medlemskort, rabattkuponger og gavekort. Google sitt mål i fremtiden er å kunne erstatte alle kortene du har i lommeboken i dag.

Ved lansering er det kun Google sin Nexus S 4G mobiltelefon som er støttet, men på sikt vil det bli støtte for flere enheter.

Løsningen er under felttesting i New York og San Francisco. Initialt er det kun Mastercard kreditt fra Citi og et Google debetkort som er tilgjengelig. Løsningen vil fungere alle steder som har støtte for Mastercard Paypass. Dette utgjør 120 000 steder i USA og over 300 000 steder på verdensbasis.

Sikkerheten er viktig og derfor ligger all informasjon relatert til betalingsløsningen i en egen fysisk del i telefonen, denne heter Secure Element. Secure Element er separat fra telefonens maskinvare og operativsystem, samtidig brukes kryptografisk adgangskontroll. Dette betyr at det er kun autoriserte programmer som har tilgang til Secure Element og kan initiere en transaksjon.

Mobile Enheter