Mobilbro til bedriften

Mobilbro til bedriften

I oktober kom den lavmælte lanseringen av neste mobil-os fra Microsoft. Selskapet vektlegger valgfrihet, og tror det vil gi aksept og bruk både privat og på jobb.

De som skulle ønske seg ny mobil til jul, kan glede seg over at Norge er et flerspråklig land. Mens vi må vente noen måneder på Windows Phone 7 i norsk språkdrakt, er engelskspråklige klar i Norge i starten av november. Dette er ei uke før USA.

- På en skala fra en til ti er denne lanseringen en tier, fortalte markedsdirektør Isabella Alveberg til Nettverk & Kommunikasjon. Hun sto for den norske presentasjonen og demonstrasjonen av produktet.

Mobilen som personlig enhet er viktig, og talspersonene understreker at det er brukeren sitt ønske om å bruke telefonen som skal gi suksess for Phone 7. Dette innebærer at privat underholdning og jobb-bruk er tilgjengelig i samme enhet, med mulighet for å skille aktivitetene uten for mye pes for brukeren.

Bedriftsvennlig

Bedriftsmarkedet vil være viktig for selskapet. Og det er to unike grep som gjør at dette kan fungere. For det første kan enhetene kontrolleres og administreres fullt ut fra it-avdelingen.

For det andre vil deres applikasjonsbutikk Marketplace gi bedriftene mulighet til å publisere bedriftsinterne mobil-apps kun for bedriftens brukere. Integrasjon med epost, dokumenthåndtering og integrasjon med Sharepoint er selvsagt på plass.

- Integrasjon med samordnet kommunikasjon vil være populært i mange bedrifter. I kontaktmodulen kommer tilgjengelighetsikoner for bruk med neste generasjon Live Communication Server, eller med Live Messenger om man bruker det, demonstrerte Lars Erik Norum, produktansvarlig for samordningsløsningene.


Lars Erik Norum i Microsoft demonstrerte hvordan samordnet kommunikasjon blir integrert med kontakt/epostfunksjonene i Phone 7.

Utviklingsmiljø av applikasjoner for den nye plattformen er tilgjengelig fra Microsoft som gratis nedlastbare verktøy. Et sterkt utgangspunkt er at alle som kan utvikle med Visual Studio eller Silverlight skal kunne bli mobil-apps-utviklere. Gjennom konkurranser og aktiviteter bygger Microsoft et utviklermiljø som er klar når trykket øker.

Utviklerkonkurranser avdekker at det er en fin blanding av nytteapplikasjoner for henholdsvis konsum – eller bedriftsmarkedet. På spørsmål om kryptering av selve enheten var det foreløpig ingen helt klare svar ut over at samme funksjonalitet som fantes i Mobile 6.5 ville bli videreført på ny plattform.

Les om:

Mobile Enheter