Mobile Microsoft kopierer Apple

Mobile Microsoft "kopierer" Apple

Programvarekjempen tar de beste mobile ideene fra Apple, og gjør dem til sine egne.

Microsofts kamp mot Apple har de siste årene forplantet seg til mobilmarkedet. Hvor Microsoft har sin Windows Mobile-plattform, har Apple både program- og maskinvaren med sin Iphone.

Nå vil Microsoft satse enda hardere på mobiltelefoni.

Neste uke går årets Mobile World av stabelen i Barcelona, hvor telekjempene skal vise frem hva de har å by på i tiden fremover, og Microsoft sies å ha en rekke overraskelser med seg i kofferten.

LES OGSÅ: Reddet av Android

Først og fremst skal de sansynligvis vise frem sitt nye Windows Mobile 6.5. Hva denne versjonen inneholder er ennå et mysterium, og hvorvidt det er snakk om oppussing eller total renovering av deres mobile operativsystem vil tiden vise.

Microsoft skal også komme med en ny tjenest: My Phone. Tjenesten har ikke bare et navn som likner på Apples telefon, men også en funksjonalitet som likner Apples tjeneste MobileMe. My Phone skal la brukerne synkronisere informasjon via nettet, og Microsoft skal visstnok gi brukerne 200 MB gratis lagringsplass. Alt fra kalenderen, sms-er og bilder skal kunne synkroniseres med systemet.

Microsoft Norge opplyser om at slike tjenester har vært tilgjengelig for bedriftskunder i lengere tid, men det er altså først nå at dette gis ut for folk flest.

Og om ikke det var nok Apple-kopiering for denne gang, kommer Microsoft sannsynligvis også med en butikk for mobil programvare, slik vi kjenner det fra Apples AppStore, og etterhvert også flere plattformer som Android.

LES OGSÅ: 15-åring tjener fett på Iphone-program

Les om:

Mobile Enheter