Mobilen som tåler juling

Mobilen som tåler juling

Støv-, støt- og vannsikre mobiltelefoner er på vei inn igjen.

For noen år tilbake satset store mobiltelefonprodusenter som Nokia, Ericcsson og Siemens på hardføre mobiler som skulle tåle ett tøffere bruksmønster - eller kanskje vi skulle si helt normal bruk? Selv om det de siste årene har vært langt mellom slike lanseringer kan det nå tyde på at denne type telefoner er på vei inn igjen.

En av de som er på vei er Samsung M110 som med sin robuste gummibekledning skal tåle å bli utsatt for både støv, støt og vann. Skjermen har et belegg som gjør den motstandsdyktig mot riper og tastene skal være store nok til å kunne brukes selv med hansker.

Utover dette er telefonen relativt beskjeden når det gjelder normal funksjonalitet. Dette er en ren GSM-telefon med et enkelt kamera med VGA-oppløsning og FM-radio for underholdning.

LES OGSÅ: Dødelig mobileksplosjon var bløff

Av de mer kule finessene nevner vi en integrert LED-lampe for å lyse opp tilværelsen og en karabinkrok, for eksempel for å hekte telefonen fast i sekken eller teltet når du er på tur. Den har også Bluetooth slik at brukeren kan benytte et trådløst hodesett.

En funksjon ved navn Utrack hjelper deg også med å spore opp telefonen om den skulle bli stjålet. Om noen bytter ut telefonens SIM-kort kan den settes opp slik at det automatisk sendes en tekstmelding til to telefonnumre som er forhåndsdefinert av den rettmessige eieren.

Taletiden er ifølge Samsung oppgitt til åtte timer, mens den skal ha en standbytid på 400 timer. Vekten er 95 gram og prisen skal havne på rundt 1300 kroner når telefonen blir tilgjengelig i løpet av mars.

Mobile Enheter