- Mobilhandel gir salgsdobling

- Mobilhandel gir salgsdobling

Smarttelefonen og tilpassede betalingsløsninger får æren for boom.

Tall fra analysebyrået Juniper Research og betalingsselskapet Paypal viser at bruk av mobiltelefon som betalingsløsning vil vokste sterkt i nær fremtid, grunnet fremveksten av smarttelefoner og betalingsløsninger tilpasset disse.

Paypal har testet ut sin egen løsning Paypal Mobile Express Checkout, og ser det gir sterk salgsvekst. Løsningen lar brukeren betale for digitale eller fysiske varer ved at en Paypal-konto kobles til mobile butikker- altså butikker du besøker via mobiltelefonen.

Butikker som har testet beta-versjonen av systemet melder om dobling i salg. Nå lanseres løsningen i norden, skriver Paypal i en pressemelding.

I 2012 vil det mobilhandles for 200 milliarder dollar, spår Juniper Research. Paypals egne tall viser at overføringer via mobile transaksjoner har seksdoblet seg på verdensbasis på ett år, innen 2010 regner de med at 700 millioner dollar har passert deres mobile løsning.

Informasjonssjef Erik Andersen i Elektronikkbransjen tror vi står foran en utvikling av både mobil handel og handel med mobil, sistnevnte til hverdagslige ting som parkering, kollektivtransport og taxi.

Mobile Enheter