Navigasjon med flyfoto

Navigasjon med flyfoto

Selskapet Blom har utviklet en ny navigasjonsløsning som gir et realistisk bilde av omgivelsene rundt.

I stedet for å benytte tradisjonell kart baserer teknologien fra Blom seg på bruk av skråstilte flybilder. Dette vil da gi en helt ny brukeropplevelse ettersom det man ser på navigasjonsenheten er det samme som den man beveger seg i. Teknologien går under navnet 3D PhotoNav.

Selv om det ikke er ekte 3D-bilder som benyttes, skal de gi følelsen av å bevege seg i en 3D-verden. Derav 3D-betegnelsen foran produktnavnet.

Slik fungerer det

Ettersom teknologien baserer seg på ekte fotografier, er løsningen avhengig av at det er tatt flyfoto av området for at det skal fungere. Problemet med flyfoto er at de er ofte tatt fra kun en vinkel. Det kan sette en begrensning i forhold til navigasjon fra forskjellige vinkler, for eksempel rett ovenfra.

For å muliggjøre andre vinkler har Blom benyttet seg av en teknologi de kaller Pictometry. Denne endrer de skråstilte bildene slik at man kan se objekter fra ulike vinkler – også ovenfra.

LES OGSÅ: GPS-duell på jordet

Løsingen kan brukes i alle slags mulige håndholdte applikasjoner. Foreløpig har to spanske selskaper Blu:Sens og I-Joy tatt i bruk navigasjonsteknologien fra Blom. Selskapets Pictometry-database dekker i skrivende stund over 900 byer i Europa. Rundt 20 av de største by/stedene i Norge skal også være dekket. Likevel er det foreløpig ingen produkt som bruker denne teknologien i Norge.

Her kan du se en video av løsningen.

Mobile Enheter