Navigon-gps synkes mot Outlook

Navigon-gps synkes mot Outlook

Navigons nye gps-toppmodell kan synkes mot brukerens adressebok i Outlook.

I slutten av april kommer Navigons nye gps-toppmodell, Navigon 8110, på markedet. Blant nyhetene er synkronisering mot brukerens adressebok i Microsoft Outlook.

Via Bluetooth kan man overføre hele adresseskartoteket til Navigon 8110. Deretter kan gps-enheten med noen få klikk beregne kjørerutene til adressene.

Bluetooth kan også benyttes til å overføre telefonboka til Navigon 8110. Dermed kan telefonoppringningen foretas bekvemt direkte fra førersetet, heter det i pressemeldingen fra Navigon.

Navigon 8110 får en veiledende pris på cirka 4000 kroner.

Mange forbedringer

Det var i 2007 at Navigon introduserte gps-enheter under eget navn. Selskapet har store ambisjoner på det europeiske markedet, og den nye toppmodellen 8110 byr på både ny funksjonalitet, forbedret programvare og forbedringer av avanserte funksjoner som Reality View, Filassistent (Lane Assistant) og TMC (Traffic Message Channel).

Navigon 8110 har oppdaterte kart over 38 europeiske land.

Navigon-ledelsen hevder at 8110-modellene vil være en av de raskeste gps-ene på markedet.

- Du skal registrere en særdeles kronglete rute hvis du skal presse Navigon 8110 til å bruke mer enn tre sekunder på å beregne en kjøretur på 500 kilometer, sier Allan Friis, som er sjef for Navigon i Norge og Danmark.

LES OGSÅ: Slank og lett navigatør

Den nye gps-navigatoren benytter en Samsung-prosessor på 533 MHz med 512 MB ROM og 128 MB RAM samt separat grafikk-akselerator.

Skjermen er på 4,8 tommer omkranset av rustfritt stål. Kablene til strøm og TMC-kommunikasjon er integrert i gps-holderen.

Mp3 og radio

Navigon 8110 har forøvrig integrert mp3-spiller og FM-sender, slik at navigasjonsinstruksjoner, telefonsamtaler og musikk kan avspilles over bilradioen. Picture Viewer gjør det mulig å vise bilder via gps-enheten.

LES OGSÅ: Stilig og presis gps

Reality View Pro er en fotorealistiske gjengivelse av kompliserte trafikale knutepunkter. På 8110 er Reality View-funksjonen utvidet med fotorealistisk gjengivelse av avkjørslene på mange europeiske motorveier.

Filassistent Pro (Lane Assistant) har fått mer plass på skjermen og er blitt enda mer visuell, med angivelse av kommende filskift lengre fremme på ruten.

TMC-pakken er blitt mer presis og tilbys nå også gratis for Frankrike og Storbritannia. Forbedringene gjelder også for Tyskland, hvor norske bilister i fremtiden får enda bedre gratis trafikkinformasjon, ifølge Navigon.

Mobile Enheter