Neste generasjons kjøleskap

Neste generasjons kjøleskap

Vaskemaskiner, riskokere, kjøleskap. Alle Panasonics apparater skal på nett. Se video!

Panasonic viser i disse dager fram sine nyeste apparater for hjemmet på Ceatec-messen like utenfor Tokyo, Japan. Ceatec er Japans største elektronikkutstilling. Dette skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Men nyhetstjenestens utsendte reporter Jay Alabaster er ikke bare imponert over Panasonics forsøk på å bringe sine husholdningsapparater inn i den moderne tidsalder. Selskapets matlagingsprodukter, blant annet en mikrobølgeovn som ikke bare kan varme mat, men også dampe den, og en avansert riskoker, kan begge koble seg til en nettbasert meny-tjeneste. Innstillingene på maskinene kan settes til å forberede en rett valgt av brukeren.

Hvitevarer som vet "alt" om deg

Dette kan være vel og bra, men på andre apparater kan det føles litt vel tvunget og unødvendig, skriver Alabaster. En av vaskemaskinene kan for eksempel bli satt til en brukers spesifikke vaskemiddel, valgt ut fra en database, og et av kjøleskapene holder styr på hvor mange ganger kjøleskapsdøren har blitt åpnet i løpet av en dag.

Produktene kobler seg til "Panasonic Smartapp" som fungerer som et slags hovedkontrollpanel. Denne applikasjonen gir også tilgang til bruksanvisninger og hjelp.

NFC-teknologi

De fleste av Panasonic-produktene bruker NFC (Near Field Communication)-teknologi. Dette gjøre det mulig for apparatene å samhandle med smarttelefoner. Denne teknologien er vanlig i mange smarttelefoner i Japan, men er foreløpig lite brukt andre steder.

Panasonic viser også frem et klimaanlegg som kan utstyres med wifi, og deretter styres fra en smarttelefon. Til dags dato er det dog bare mulig å slå klimaanlegget på eller av.

Se sky-hvitevarene fra Ceatec-messen i denne videoen:

Les om:

Mobile Enheter