Netshop frister med Sony Vaio

Netshop frister med Sony Vaio

Sony har aldri lansert sin populære pc-serie Vaio i Norge. Netshop henter dem derfor fra utlandet

I hele sommer har Netshop solgt Sony Vaio-pc-er med nordisk tastatur. Nå er de snart utsolgt, men håper å få tak i flere.

Det gjør de gjennom såkalte brokere, det vil si ikke-autoriserte distribusjonskanaler.

- Vi har tatt inn et par partier med Sony Vaio fra våre brokere. Det er kanskje snakk om en hundre stykker. Nå er det vel rundt 15 igjen, sier Svenn-Aage Lysebo i Netshop til PC World Norge.

Vaio-modellen som selges heter VGN-BX197XP. Den har fingeravtrykksleser, TPM sikkerhetsmodul, webkamera, Intel Pentium M Prosessor 760 med 2 GHz, ATI X700 skjermkort med 256 MB minne, 200 gigabyte disk, 1 GB minne og en gedigen 17-tommers bredformatskjerm som viser 1920 x 1200 piksler.

Lysebo har kjøpt pc-ene i utlandet og har ikke hørt et ord fra Sony i Norge

- Hva med support?

- Nå er jo vi vant til å handle fra brokere, så det har vi gode rutiner på. Sony er jo også kjent som et kvalitetsmerke, så det er vi trygge på at går greit, sier Lysebo.

Til tross for at Sony er et populært merke har ikke akkurat Vaio-pc-ene blitt revet av hyllene.

- Produktene har en kjempebra pris, men det er jo relativt store modeller. Det er de minste Vaio-ene som er mest attraktive, sier Lysebo.

Sony Norge har fra tid til annen varslet at Sony Vaio skal lanseres i Norge. Det har det imidlertid aldri blitt noe av, selv om du ikke må lengre enn til Sverige for å få tak i dem.

Når Netshop går tomme blir det igjen vanskelig å handle Vaio i Norge.

- Men vi kommer til å prøve å få tak i flere Vaio-pc-er fra våre brokere, sier Lysebo.

LES OGSÅ: Svindyrt for Vaio med flash

Mobile Enheter