Nokia gruser resten

Nokia gruser resten

Det globale salget av mobiltelefoner vokste mer enn forventet i tredje kvartal og Nokia er den ubestridte kongen på haugen.

Det ble solgt 289 millioner mobiltelefoner i tredje kvartal i år. Dette er en økning på 15 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, melder Gartner. De fem største telefonprodusentene økte sine markedsandeler og står for 81, 6 prosent av markedet.

- Selv om det ble lansert ganske få nye modeller i dette kvartalet, ble salget langt bedre enn vi ventet. Det gikk spesielt bra i Asia og stillehavsområdet, Øst-Europa, Midt-Østen og Afrika, sier forskningssjef i Gartner, Carolina Milanesi i en pressemelding.

Økte marginer

Nokia solgte hele 110, 2 millioner enheter i kvartalet og har nå en markedsandel på 38, 1 prosent. De hadde den største veksten blant alle konkurrentene og klarte samtidig å øke marginene på grunn av effektiv kostnadsstyring og en ny global distribusjonsstrategi.

Dette maktet finnene til tross for at gjennomsnittsprisen per telefon sank fra 90 euro til 82, først og fremst fordi Nokia er selskapet som selger suverent mest av de rimeligere telefonene.

Den nest største mobilprodusenten dette kvartalet var Samsung. Selskapet solgte 41, 8 millioner telefoner og har en markedsandel på 14, 5 prosent. Koreanerne gikk dermed forbi Motorola.

Tredjeplassen innehas av Motorola som solgte nesten 38 millioner enheter og har en andel av markedet på 13, 1 prosent. Deretter følger Sony Ericsson og LG.

Les om:

Mobile Enheter