- Nokia vil kjøpe Palm

- Nokia vil kjøpe Palm

Aksjekursen til mobilprodusenten Palm stiger kraftig etter nye rykter.

Igjen er det Nokia som ifølge ryktene skal være interessert i amerikanske Palm, og selskapets aksjekurs spratt i været.

I mars 2007 gikk det lignende rykter mellom Nokia og Palm, men den gang som nå var analytikerne skeptiske.

For to år siden mente en Gartner-analytiker at en fusjon var usannsynlig fordi det ville bety at Nokia måtte forholde seg til Microsoft på Palm-telefonen. Nokia sto og står fortsatt sterkt på operativsystemet Symbian.

Nå har Computerworld i Danmark snakket med teleanalytiker John Strand om årets rykter. Heller ikke han tror på markedets jungeltrommer.

- Det er rene spekulasjoner, og jeg har vanskelig for å se hvorfor Nokia skulle kjøpe Palm. Det kan godt være at Nokia har store problemer med å komme inn på det amerikanske markedet, men det er ikke fordi Palm har en unik posisjon i det samme markedet, sier Strand.

Palm lanserte før sommeren sin smarttelefon Palm Pre, som blant annet tar opp kampen med Iphone.

Kan ha noe for seg

Analytiker Shaw Wu i Kaufman Brothers tror imidlertid det kan være hold i ryktene. Wu sier til nyhetsbyrået Reuters at en avtale mellom Palm og Nokia kan ha noe for seg, men ikke på grunn av Palms teknologi.

- Fra et teknologisk synspunkt vil ikke Palm kunne tilby Nokia noen ting. Men en avtale kan tilby Nokia flere kunder i det amerikanske markedet, sier Hannu Rauhala som er analytiker i den finske banken Pohjola til Reuters.

John Strand er enig.

- Nokia har teknologisk sett kommet mye lenger enn Palm, mener han.

Teleanalytiker Strand mener også at spekulasjonene rundt Palm skyldes at selskapets er presset økonomisk.

- Nesten hver gang en mobilprodusent har vært nærme en konkurs eller brukket rygg, har det gått rykter om at de blir solgt til Nokia, sier Strand.

Mobile Enheter