- Ny iPhone og iPad mini lanseres separat

- Ny iPhone og iPad mini lanseres separat

RYKTE: Apple kommer til å avholde produkt-lanseringer i både september og oktober.

Det er ganske sikkert at en ny iPhone vil bli lansert om ikke altfor lang tid, og ryktene vil ha det til at en iPad mini også står på trappene.

For ikke mange ukene siden skrev en rekke anerkjente publikasjoner at Apple skulle avholde et iPhone-event den 12. september, men det var da uklart om en iPad mini ville være en del av dette arrangementet.

Nå skriver Wall Street Journals teknologiblogg AllThingsD at arrangementet den 12. september ikke kommer til å bli Apples eneste i høst. Det kommer faktisk til å bli avholdt to stykker, skal vi tro publikasjonen.

Mer oppmerksomhet

Først kommer sjettegenerasjons iPhone til å bli avduket den 12. september, og deretter kommer iPad mini til å bli presentert en gang i oktober, ifølge AllThingsD.

Årsaken til at man kjører lanseringene separat er selvsagt at man ikke vil brenne av alt kruttet på en gang og risikere å sette ett av produktene i skyggen, skriver svenske Macworld.

Daring Fireball-blogger John Gruber la interessant nok frem en teori nylig om at Apple ikke ville lansere de to produktene på samme arrangement av nettopp disse grunnene:

- iPhone er for stor, for kul og får altfor mye oppmerksomhet - og det er til Apples fordel om den får oppmerksomheten alene, skriver Gruber.

Det høres vel ganske fornuftig ut? Jim Dalrymple i The Loop mente i hvert fall det: «Oh that Gruber is a smart fellow», skrev han i kjent stil. Og kort tid etterpå kommer altså AllThingsD med sine påstander.

Demper forventningene?

Selv om man skal ta alle de mange Apple-ryktene med en klype salt, går AllThingsD/Wall Street Journal for å ha gode kontakter i selskapet.

Det hevdes til og med at selskapet bevisst lekker informasjon til publikasjonen, noe som gjør at mange anser slike rapporter for å være det nærmeste man kommer en bekreftelse på hva som er i vente.

Å gjøre det klart på forhånd at det kun vil komme en iPhone på eventet som ifølge ryktene skal finne sted 12. september, vil også bidra til å dempe forventningene på forhånd, noe som har vært et problem for Apple tidligere.

Mobile Enheter