Også Iphone får standardlader

Også Iphone får standardlader

Ti mobilselskaper, inkludert Apple, har blitt enige om en felles mobillader.

Det har lenge vært snakk om å få til en felles standard for mobilladere, både for å forenkle opplading av telefonene for brukerne, samt forhåpentligvis å skåne miljøet.

Nå ser det ut som det kan bli virkelighet. Nokia, Samsung, Sony Ericsson, LG, Motorola, Apple med flere, har signert en avtale om at mikro-usb-en er den nye laderen. Sammen står selskapene for 90 prosent av det europeiske mobilmarkedet.

LES OGSÅ: Mobillader utløste brann

Initiativet til en standard lader ble tatt av EU-kommisjonen, og ifølge Reuters er tanken at nye telefoner, etter en overgangsperiode, skal selges uten ladere.

Hva Apple gjør med sin spesielle kontakt for lading og overføring av data er ikke kjent. Men en mulighet er at Iphone leveres med en mellomkobling tilpasset den nye standarden.

Klar i 2010

Bransjeorganisasjonen Digitaleurope uttalte i går at medlemmene skal få på plass laderstandarden i løpet av neste år.

Visepresident i Digitaleurope, Günter Verheugen, takket i en pressemelding EU-kommisjonen for samarbeidet og uttalte samtidig:

- Dette vil bety mindre elektronisk avfall siden folk kan bruke en gammel lader på sine nye mobiler, samt at man enklere kan få ladet mobilene.

Hele pressemeldingen fra Digitaleurope kan du lese her.

Les om:

Mobile Enheter