Onedrive tar over der Skydrive må gi seg

Onedrive tar over der Skydrive må gi seg

Mer vekt på fotolagring og samarbeid i nydøpt lagrings- og filtilgangstjeneste.

Microsoft mistet retten til å bruke SkyDrive-navnet på sin nettskylagringstjeneste til engelske BSkyB etter en merkevaredom i fjor sommer. For noen uker siden ble det klart at det nye navnet blir Onedrive, og onsdag ble tjenesten lansert under nytt navn.

Foto og Video

Det er noen nyheter ut over navnet og en oppfrisking av brukergrensesnittet i nettløsningen. Fotolagring og deling er blitt sterkere vektlagt. En egen funksjon med lagring av foto fra Android-mobiler til Onedrive er lagt inn. Den som velger å aktivere denne funksjonen, får 3 gigabyte i bonuslagringsplass i Onedrive. Basisplassen for nye brukere vil fortsatt være 7 gigabyte.

Microsoft lover også at avspilling av alle typer videoformat i nettleseren ikke skal være noe problem – det skal bare virke , skriver de i en lanseringsartikkel.

Onedrive skal også spille en enda sterkere rolle som felles lagringsarena ikke bare for alle filer og foto brukeren måtte ha spredt rundt omkring. Den er integrert som lagringsplass for Windows 8.x, Windows Phone, Office 13 og Xbox.

I tillegg vil app-er og lokale klienter være tilgjengelig for Android, Ios, Windows og MacOS. Ettklikksdeling skal gjøre det enkelt å dele filer på Facebook eller via en epost.

Samarbeide gratis på nett

Samarbeidsfunksjoner innebærer også at dokumenter som er delt i Skydrive kan redigeres i sanntid. Slike dokumenter kan være delt med kolleger eller med familie. Dette gjelder også i nettleseren, der de gratis web-app-versjonene av Word, Excel og Powerpoint ligger tilgjengelig som standard.

For å øke bruken av Onedrive, introduserer Microsoft en vennebonus: opp til ti «venner» som inviteres til å ta Onedrive i bruk gir den som inviterer 500 megabyte ekstra lagringsplass. Rekrutteringsmodellen er kjent blant annet fra Dropbox.

Det vil være mulig å kjøpe tilleggsplass, dette vil starte på 50 gigabyte lagringsplass. Prisen vil være 160 kroner i året (25 USD), melder nyhetstjenesten til Computerworld.

I tillegg kommer Microsoft til å bruke lagringsplass aktivt som markedsføringsmiddel.

For de proffe

Bedriftsversjonen av lagringsløsningen skifter navn fra Skydrive Pro til Onedrive Business. Dette er en tjeneste der sikkerhet og kontroll skal være i tråd med bedriftsstandarder. Dette innebærer også sanntids samtidig redigering av felles dokumenter i Onedrive, og at offentlige samsvarskrav er oppfylt.

Alle som bruker Skydrive i dag skal flyttes over til den nye tjenesten fortløpende. Dersom man vil ta i bruk muligheten for tilleggsplass for fotosikkerhetskopi og invitasjonsbonusplass, så aktiveres dette med å logge seg inn i nettleserversjonen av onedrive.com.

Mobile Enheter