Opera lanserer nye mobilnettlesere

Opera lanserer nye mobilnettlesere

Nettbrett-grensesnitt for Mini 6 og Mobile 11 som slippes i dag.

Operas mobilnettlesere ble i dag lansert i nye utgaver, nemlig Opera Mini 6 og Opera Mobile 11.

Nettleserne inkluderer blant annet et helt nytt grensesnitt for nettbrett, skriver selskapet i en pressemelding.

Klyp-zoom

Funksjoner som scrolling og zooming er blitt bedre, og du kan bruke klyp-zoom på enheter som støtter dette. De nye versjonene har også fått en dele-knapp, som gjør det enkelt å dele innhold med andre, for eksempel på nettsamfunn.

- Hvis du har mistet gleden ved å surfe på nett på mobil eller nettbrett, ikke vær lei deg. Bare prøv en av våre nettlesere, sier Opera-sjef Lars Boilesen.

Hver til sitt bruk

Opera Mini bruker Operas servere til å komprimere nettsider ned til en tidel av original størrelse før de sendes til telefonen, slik at datamengden og dermed tiden det tar å laste nettsidene reduseres. Mini 6 er tilgjengelig for telefoner som kjører J2ME, Android, Blackberry og Symbian/S60.

Opera Mobile er på sin side en fullverdig nettleser som blant annet inkluderer støtte for HTML5, og er basert på den samme Opera Presto-motoren som Opera bruker i nettleseren for pc. Denne versjonen egner seg hvis du har abonnement med fri bruk, eller sitter på trådløsnett.

Mobile 11 støtter plattformene Android, Symbian, Windows 7, Meego og Maemo.

Operas mobilnettlesere er verdens mest populære, og brukes på mer enn 3.000 enheter og over 100 millioner brukere verden rundt, ifølge selskapet.

Du kan laste ned de nye versjonene via mobilen din på m.opera.com.

Mobile Enheter