- Operatørene må sikre kundene

- Operatørene må sikre kundene

Bør norske mobiloperatører forhåndsinstallere sikkerhetsløsninger på mobil? Det mener Eurosecure.

Innen utgangen av året vil alle Android-telefoner som selges av T-Mobile i USA ha sikkerhetsprogram fra Lookout Mobile Security ferdig installert. Selskapet har også inngått avtaler med andre store aktører, som Sprint og Verizon, samt Telstra i Australia. Nå søker selskapet også samarbeidspartnere i det europeiske mobilmarkedet, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Prinsippet er det samme som har eksister på pc-plattformen i årevis, der så å si alle nye pc-er som selges fra forhandler har en eller annen tredjeparts antivirusløsning installert.

Det finnes mange antivirus- og sikkerhetsapplikasjoner i Android Market i dag, både gratis og betalingsløsninger, og brukeren står fritt til selv å velge hva og om hun vil laste ned og bruke slik programvare.

Det anbefales selvsagt at man har en eller annen beskyttelse installert, fordi mobilplattformen og særlig Android, som er mer åpent og lettere å angripe en Apples iOS, blir et stadig mer attraktivt angrepsmål for ondsinnede hackere i takt med at antallet brukere øker.

Mister hundre tusen mobiler

Eurosecure er en av aktørene i det norske markedet som tilbyr sikkerhetsløsninger til mobiltelefon. Christian Teien Sørensen i Eurosecure sier til Computerworld at de er på utkikk etter nye samarbeidspartnere, men at det foreløpig ikke er noen konkrete planer om samarbeid med telefonoperatører i Norge.

- I takt med økende trafikk på mobile enheter vil også farene for hackerangrep øke, men det som kanskje er mest aktuelt akkurat nå er funksjonalitet som gjør det mulig å fjernlåse eller slette informasjon på mobiltelefoner som enten blir mistet eller stjålet, sier Sørensen.

Han viser til tall fra Telenor for en tid tilbake som viste at det blir mistet rundt hundre tusen mobiltelefoner på landsbasis i året i Norge.

Markedsføringsgimmik

- Jeg tror kundene både i privat- og bedriftsmarkedet vil se på det som en fordel dersom operatørene tilbyr denne typen funksjonalitet ferdig installert, og at dette med fordel kan brukes i markedsføringen overfor kundene, sier Sørensen.

Informasjonssjef i Telenor, Anders Krokan, sier til Computerworld at Telenor følger utviklingen nøye, men at selskapet ennå ikke har gjort noen avtaler med leverandører innen dette området.

Mobile Enheter