- Øreplugger som forblir i øret

- Øreplugger som forblir i øret

Den norske industridesigneren Åsulv Tønnesland har utviklet nye stereo-hodetelefoner som ikke skal falle ut av øret.

Det er det svenske firmaet CellPoint Connect som nå har lansert nye øreplugger som er spesielt designet med tanke på brukere med en aktiv livsstil.

Større trafikksikkerhet for joggere og syklere er blant salgsargumentene som CellPoint bruker om de nye hodetelefonene Flamingo Music og Flamingo Mobile.

Hodetelefonene er utformet med CellPoints EarClick-teknologi, som med ulike størrelser angivelig får hodetelefonene til å sitte perfekt i det ytre øret.

- Mer trafikksikre

De nye Flamingo-produktene har fyldig og bra lydkvalitet, men stenger samtidig ikke ute alle lyder fra omgivelsene, slik som «in-ear»-øreplugger har en tendens til å gjøre.

- Det betyr i praksis at Flamingo-hodesettene er mer trafikksikre for både syklister, joggere og andre som ferdes i trafikken, hevder CellPoint Connect.

LES OGSÅ: Hodetelefoner på usb

Flamingo Music er designet for bruk sammen med iPod og andre MP3-musikspillere, mens Flamingo Mobile er utviklet spesielt for iPhone. Den kan også brukes sammen med andre mobiltelefoner. På Flamingo Mobile er det i tillegg en mikrofon for kommunikasjon. Begge produktene kommer med ledning og 3,5-mm plugg.

Seks størrelser

Begge de nye hodetelefonsettene levereres med seks ulike størrelser på «EarClick»-festene. Teknologien gir en ergonomisk passform som passer til det individuelle øret. Dessuten skal løsningen gi bedre luftsirkulasjon i øret i forhold til tradisjonelle hodetelefoner.

LES OGSÅ: Svakt pc-headset

Globalt selges det omkring to milliarder hodetelefoner med ledning hvert år.

Flamingo Music har en veiledende pris på cirka 350 kroner inklusive mva., mens Flamingo Mobile koster cirka 400 kroner.

Flamingo Music Chrome - norsk-designede hodetelefoner.

Les om:

Mobile Enheter