Pant telefonen - redd et barn

Pant telefonen - redd et barn

Plan Norge og Greenmobile samarbeider for å få nordmenn til å resirkulere gamle telefoner.

Nordmenn får seg hyppig nye mobiltelefoner, men ifølge en ny undersøkelse fra Opinion Perduco, har 44 prosent aldri resirkulert telefonene sine.

Greenmobile antar at det finnes omtrent ti millioner brukte telefoner rundt omkring i norske hjem og bedrifter. Det skriver Plan Norge i en pressemelding.

Greenmobile har derfor utviklet et "pantesystem" for mobiltelefoner som gjør det enkelt for folk å resirkulere. Pengene du får for panten kan du enten beholde selv, eller du kan gi til Plan Norges vaksinasjons-projekter for barn i Senegal.

Iphone 3 er mye verdt

Smarttelefoner er de mest lukrative, og for en Iphone 3 får man 425 kroner i pant. Det er like mye som det koster å vaksinere fire barn i Senegal. For en Nokia E52 får man 150 kroner, og dette tilsvarer livsviktig vaksinasjon for ett til to barn.

- Vi er veldig glade for vårt nye samarbeid med Greenmobile, og håper nå at folk donerer sine gamle mobiltelefoner. Inntektene går blant annet til vaksiner, myggnett og vannbrønner slik at flere barn får overleve og vokse opp i Senegal, sier Helen Bjørnøy, generalsekretær i Plan Norge.

En viktig del av denne mobilpantingen er slettig av data, og Greenmobile sørger selv for manuell sletting av alle enheter som er levert inn, før videresalg til markeder i Afrika, Sør-Amerika eller Kina.

Les om:

Mobile Enheter