Pc-bagger som tåler en støyt

Pc-bagger som tåler en støyt

Australierne er kjent for å ha en «laid-back» holdning til det meste, inkludert oppbevaring for pc- og fotoutstyr.

Australske Crumpler tilbyr kombiryggsekker for pc og fotoutstyr som langt fra kan kalles tradisjonelle. Her er det myke materialer i friske farger, men de er langt mer robust enn jålete.

Førsteinntrykket av en håndfull Crumpler-bager vi fikk tilsendt, var da også positivt.

Godt utvalg

I dag kan man få Crumpler-vesker, bager og ryggsekker i nær sagt hvilken som helst form og størrelse. Produktspekteret er stort. Vi fikk opp en liste på over 300 modeller da vi søkte på «Crumpler» hos distributøren Profil Data.

Mange av treffene var riktignok varianter av samme modell, i forskjellige størrelser og fargekombinasjoner. Men her finner man uansett alt – skuldervesker og ryggsekker for bærbare PCer, ryggsekker for både PC og kamerautstyr, rendyrkede fotovesker, diverse sportsbager og -sekker, små vesker for kompakte digitalkameraer og MP3-spillere, CD- og DVD-vesker og tradisjonelle sykkelbudvesker.

Det hele markedsføres med selvironi, bisarr humor og en smule nakenhet. For eksempel skryter firmaet av sin lette, men solide polstring med materiale basert på fjær fra «middelklasse-kyllinger».

I de fem veskene og ryggsekkene vi fikk til utprøving, var både pc og kamerautstyr godt beskyttet. Vi satte ikke hageslangen mot bagene, men beskyttelsen mot regn og sludd så ut til å være ganske god. I alle bagene og sekkene var det egen, polstret og uttakbar lomme med ekstra lokk for den bærbare pc-en inne i selve bagen eller sekken - dobbelt beskyttelse, altså.

Flerfunksjonalitet

Fleksibilitet og flerfunksjonalitet står i fokus hos Crumpler. Det betyr at man kan ominnrede mange av veskene. I kombi-ryggsekkene for bærbar PC og kamerautstyr kunne vi med et håndgrep ta ut hele den innvendige pc-vesken når vi bare trengte å bære med oss kamerautstyret, eller omvendt ta ut hele kamerabagen når vi skulle på seminar der vi forventet å få mange dokumenter, men hvor det ikke var aktuelt å ta bilder.

Kombiryggsekken for pc og kamerautstyr som vi prøvde het "The Pyjama Pride" og hadde en prislapp på 2 000 kroner. Til venstre ser vi varianten uten kameraplass, Base Toucher, til 1 260 kroner. Det eneste vi savnet ved sekkene, var litt bedre ergonomi i form av et hoftebelte.

For øvrig anbefaler vi en et besøk på Crumplers hjemmeside, der den ledige tonen i både produktene og brosjyrematerialet gjenspeiles til gagns: www.crumpler.no

LES OGSÅ: Feminin pc-veske

Mobile Enheter